Sport

• Redactie
  • 15-08-2017
  • Sport
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft afgelopen zaterdag, op de open fandag van HBS, een overtuigende zege geboekt. De Haagse club werd met maar liefst 0-5 verslagen.

Trainer Jeroen Rijsdijk, die een aantal maal in de wedstrijd wisselde, liet de volgende elf namen aan de start verschijnen: Jean Paul van Leeuwen (k), Kevin Ringeling, Sefa Kurt, Daan Smith, Demi Gosepa, Niels Redert (aanvoerder), Stephan Kruithof, Vincent v.d. Berg, Smally Lake, Rick v.d. Struis en Daan Blij.

Al na 12 minuten zette Smally Lake, die tot nu toe iedere wedstrijd in de voorbereiding wist te scoren, de tricolores op 0-1. Vlak voor rust was het vervolgens Daan Blij die na een voorzet van invaller Rashid Browne de 0-2 noteerde. Hiermee was direct de ruststand bereikt. Diezelfde Daan Blij scoorde na rust de 0-3 door vanaf 18 meter de bal beheerst in de hoek te schieten.

Het laatste doelpunt dat werd gemaakt door een speler van Excelsior was een voorzet van Demi Gosepa die werd ingekopt door Kevin Vink: 0-4. Het slotakkoord was namelijk van HBS, maar dan wel in het verkeerde doel. De eindstand werd daardoor 0-5. Een klinkende overwinning dus voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die op een gelijkspel tegen Noordwijk na alle wedstrijden in de voorbereiding wist te winnen. En al zeggen resulaten in de oefencampagne niet alles over de competitie, het is een toch fijn gegeven dat de voorbereiding gesmeerd loopt.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior M opnieuw maar dan op de eigen open dag. Tegenstander om 16.00 is dan Zuidvogels.