Excelsior speelt gelijk tegen HHC Hardenberg

• 09-04-2018
MAASSLUIS - HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis deelden afgelopen zaterdag de punten. Voor de Tricolores bleek het gelijkspel deze middag het maximaal haalbare aangezien het nauwelijks gevaarlijk werd voor het doel van de thuisploeg. De enige keer dat het gevaarlijk werd was het team van trainer Jeroen Rijsdijk meteen trefzeker. Omdat HHC Hardenberg in de eerste helft een fout wist af te straffen en vervolgens enkele kansen niet wist te benutten, stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Illustratief was de treffer die de thuisploeg mocht scoren na bijna twintig minuten spelen. Daan Blij kopte rondom de middenlijn de bal ongelukkig in de voeten van een Hardenberger waarna ondanks nog een poging van Robin van der Ende HHC Hardenberg-spits Rob van der Leij alleen op doelman Jean-Paul van Leeuwen kon afgaan. Eén-op-één met Van Leeuwen miste Van der Leij niet (1-1). Enkele minuten eerder kwamen de Tricolores overigens al goed weg toen een hard schot van Rick Hemmink via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Onduidelijk was of de bal over de doellijn was, al had dit er wel alle schijn van.

Pas na een half uur spelen viel de eerste kans voor Excelsior Maassluis te noteren. Een voorzet van Daan Blij werd van dichtbij in gekopt door Daan Smith. Helaas voor de Tricolores was het keeper Ramon Nijland die met een knappe reflex redding wist te brengen. Met een 1-0 achterstand floot scheidsrechter Gert Keijl voor de rust.

Trainer Jeroen Rijsdijk greep tijdens de rust in en wisselde Daan Blij en Walter Bennett. Niels Redert, terug na een week griep te hebben gehad en debutant Redouan Omar Ouali, normaal spelend in het Beloftenteam, kwamen in de ploeg. En toeval of niet, meteen was het duo dat inviel belangrijk bij de gelijkmaker. Omar Ouali draaide een corner gevaarlijk in en Redert leek de bal te toucheren waarna de bal achter de verbouwereerde Nijland viel (1-1).

Excelsior Maassluis was terug in de wedstrijd en kreeg langzaam een beetje het heft in handen. Helaas wist het dit gevoel in de beginfase van de tweede helft niet om te zetten in kansen of zelf doelpunten waardoor de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. Zo kreeg HHC Hardenberg na zeventig minuten een levensgrote kans toen een voorzet van dichtbij door Walter Dias Nzasi pijnlijk werd naast geschoten.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en bleef Excelsior Maassluis ongeslagen tegen HHC Hardenberg in de Tweede Divisie.
Komende zaterdag speelt Excelsior de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De aftrap op sportpark Dijkpolder is om 14.30 uur.