Excelsior teleurgesteld de winterstop in

18-12-2017 Sport Redactie

Foto: Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop gelijkgespeeld tegen VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout kwam voor een punt en had die na 90 weinig opwindende minuten ook te pakken in Maassluis. Het aluminium zat de Tricolores vooral in de slotfase in de weg, een overwinning bleek niet haalbaar in deze teleurstellende thuiswedstrijd.

Onder winterse omstandigheden floot scheidsrechter Bronsvoort beide ploegen rond de klok van 15.30 uur aan de gang, hetgeen VVSB in het eerste half uur beduidend beter afging dan de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Hij zag zijn ploeg weliswaar in de beginfase fel van start gaan met een kans voor Vincent van den Berg in de eerste drie minuten van de wedstrijd tot gevolg, maar daarna moest de oefenmeester toe zien dat zijn ploeg in het verdere verloop van de eerste helft weinig of niets kon uitrichten.

De veldbezetting bleek niet in orde; mede door het ontbreken van Niels Redert in de ploeg, werd vooral op het middenveld de slag gemist. Nagenoeg elk duel, en met name het tweede duel om de bal, werd verloren en de ploeg grossierde in balverlies. En dat tegen een zeer matig acterend VVSB dat met haar hoofd meer met het bekertreffen met Roda JC van aankomende week bezig leek dan bij de wedstrijd in Maassluis.

Na ruim een half uur herpakte de ploeg uit Maassluis zich en wist het initiatief te nemen. Het kon echter maar moeizaam echt gevaarlijk worden. Het gevaarlijkste moment kwam op het conto van Stephan Kruithof, die de bal in de 40e minuut uit een vrije trap over de muur en op de (binnenkant) paal krulde. Zijn actie werd de opmaat naar een beter acterend Excelsior, dat vooral na rust de betere ploeg op het veld was maar weinig gelukkig was in de afronding.

Tot drie keer toe was het aluminium VVSB gunstig gezind. Zeker in de slotfase had de thuisploeg zomaar op voorsprong kunnen komen, maar zowel Sefa Kurt als de ingevallen Nebbi zagen hun inzet tegen de lat verdwijnen. Toen scheidsrechter Bronsvoort voor het einde floot stond nog altijd de 0-0 op het bord. VVSB blij; Excelsior teleurgesteld omdat er meer in had gezeten en de tegenstander op zes punten gezet had kunnen en moeten worden.

Excelsior Maassluis sluit de eerste fase van deze competitie af op de 7e plek van de ranglijst, bij een overwinning was de vijfde plek mogelijk geweest. Op zaterdag 13 januari 2018 gaat het feest weer beginnen met een uitwedstrijd tegen AFC.