Excelsior weet niet te stunten tegen GVVV

• 01-10-2017
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft op sportpark Panhuis niet weten te stunten. In een typische schaakwedstrijd werd het uiteindelijk een zwaarbevochten 1-0 overwinning voor “De Blauwen”. Mohammed Ajiach werd matchwinnaar en drukte daarmee de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk verder naar onder op de ranglijst.

Rijsdijk had een verrassende opstelling uit zijn hoge hoed getoverd. Achterin Kevin Ringeling, Daan Smit, Sefa Kurt en Robin van der Ende. Op het middenveld Kevin Dercks, Stephan Kruithof, Dean van Ooijen en Nebbi Tyriakiolglu en voorin moesten Smally Lake en Kevin Vink voor het Maassluise gevaar zorgen.

De spelwijze van de Tricolores was er een waarmee de ploeg van Niek Oosterlee problemen had want het kon in het eerste bedrijf nauwelijks gevaarlijk worden. Optisch gezien waren de mannen uit Veenendaal wellicht de betere, maar Excelsior Maassluis had de meeste kansen. Maar net als in de afgelopen wedstrijden was ook nu het gebrek aan scorend vermogen het euvel aan Maassluise kant.

Dat de kleedkamer bij rust met een brilstand werd opgezocht was gezien het veldspel aan beide kanten een juiste afspiegeling, al had het ook zomaar 1-0 voor de thuisclub kunnen zijn toen vanaf de linkerkant een bal diagonaal op de deklat werd geschoten.

Tweede bedrijf
In het tweede bedrijf kwam Excelsior niet goed uit de startblokken. GVVV was een stuk feller dan voor rust en zette Excelsior vast op eigen helft. De Maassluise ploeg moest achteruit en kon zich slechts beperken tot verdedigen. Als het al een keer de bal had dan waren er van achteruit nauwelijks aanspeelpunten voorin. Dus werd (te) vaak de lange bal op Kevin Vink gehanteerd die hard werkte maar zijn vleugelspelers nauwelijks kon bereiken.

GVVV kwam in de 56e minuut op een 1-0 voorsprong toen een voorzet vanaf rechts over Jean Paul van Leeuwen heen ging waardoor Ajiach bij de verre paal kon binnen koppen.

Rijsdijk probeerde vanaf de 70e minuut de ommekeer te bewerkstelligen door louter aanvallend te wisselen. Rashid Browne kwam voor Robin van der Ende en niet veel later kwamen ook Jeremy Moreno en pinchhitter Tobias Kleijweg in de ploeg. De gelijkmaker moest en zou worden geforceerd maar die kwam er helaas niet, ondanks alle goede bedoelingen ten spijt.

Duidelijk is inmiddels dat Excelsior M nooit de mindere is van haar tegenstander, maar dat het maken van doelpunten de ploeg lijkt op te breken. Vier doelpunten in zes wedstrijden is gewoon veel te weinig om mee te kunnen doen. Door de nederlaag zakt de ploeg naar plek 12 op de ranglijst en dat is niet waar Excelsior M thuishoort.

Werk aan de winkel dus voor Jeroen Rijsdijk die zijn mannen moet klaarstomen voor de clash met Kozakken Boys. Een weerzien met Ahmed Mendes Moreira en een tegenstander die wel gemakkelijk het net weet te vinden.