Excelsior wil negatieve reeks tegen Rijnsburg doorbreken

24-11-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis reist morgen af naar Sportpark Middelmors, waar het tegen het geel-zwart gestreepte Rijnsburgse Boys speelt. De reis naar Rijnsburg was jarenlang vaste prik omdat beide ploegen lang uitkwamen in de top van het zaterdagvoetbal. Na de oprichting van de Tweede Divisie ontbrak Rijnsburgse Boys echter op het hoogste niveau. Morgen is het weer zo ver en het kan een spannend duel worden.

Na een beslissingsduel met GVVV misten zij vanuit de Topklasse promotie naar de Tweede Divisie en begon het in de Derde Divisie. Daar werd na één seizoen promotie bereikt en dus zijn ‘de uien’ terug op het hoogste niveau. Een niveau waar de club qua accommodatie en historie thuishoort.

Met een zesde plaats en negentien punten (evenveel als Excelsior, dat met een beter doelsaldo vijfde staat), laat de ploeg van trainer Pieter Mulders voorlopig zien dat het ook qua sportieve prestaties een toevoeging aan de Tweede Divisie is. Na een enigszins wisselvallige seizoenstart heeft Rijnsburgse Boys inmiddels de smaak te pakken.

In de laatste zes wedstrijden werd er maar liefst vijf maal gewonnen, waaronder mooie zeges op bezoek bij Kozakken Boys en HHC Hardenberg. Tussendoor wist alleen Katwijk ‘de uien’ te verslaan. De koploper deed dat wel met duidelijk cijfers (5-0). We kunnen dus stellen dat Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis een wedstrijd is tussen twee ploegen in vorm. Behoudens een zwakke wedstrijd tegen Barendrecht noteert ook Excelsior de laatste weken goede resultaten.

De onderlinge geschiedenis zal de Maassluise supporter minder gelukkig stemmen. Van de laatste zestien(!) ontmoetingen won Excelsior M er namelijk nul. Maar liefst tien keer werd er gelijkgespeeld, de andere zes ontmoetingen werden gewonnen door Rijnsburgse Boys. Ook in het kampioensjaar lukte het de Tricolores niet (thuis 1-1, uit 0-0).

De wedstrijd op Sportpark Middelmors begint om 15.30 uur en wordt geleid door de heer van der Eijk.