Excelsior wint óók de lastige uitwedstrijd tegen GVVV

• 27-01-2019
MAASSLUIS - De voetballers van Excelsior Maassluis zijn goed bezig in de Tweede Divisie. De ploeg heeft zaterdagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen GVVV met 0-1 gewonnen. Een benutte strafschop, welke werd gescoord door Daan Blij, bleek genoeg voor de overwinning. In de tweede helft verzuimde Excelsior de marge te vergroten en bleef het tot de laatste minuut spannend.

Veel wedstrijden werden door de winterse omstandigheden en de sneeuwlagen op voetbalvelden afgelast, maar op het kunstgrasveld van GVVV kon gewoon gespeeld worden. Excelsior-trainer Dogan Corneille kon niet beschikken over Kevin Dercks wegens privé omstandigheden. In zijn plaats verscheen Sekou Sylla aan de aftrap. De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen de ploeg uit Veenendaal begon niet goed voor de Tricolores.

Al in de derde minuut kreeg de thuisploeg een grote kans toen Jeremy de Graaf vrij voor Jean-Paul van Leeuwen verscheen. De doelman keerde het schot en behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Halverwege de eerste helft was er de eerste echte kans voor Excelsior Maassluis. Een vrije trap vanaf de linkerkant, genomen door Stephan Kruithof, werd door Vincent van den Berg met het hoofd verlengd. GVVV-doelman Johan Jansen wist de bal uit het doel te tikken.​

Vlak voor rust viel het openingsdoelpunt alsnog voor Excelsior. Milan van Ewijk werd aan de zijkant van het strafschopgebied gevloerd en scheidsrechter Luuk Timmer gaf een penalty.  GVVV was het daar niet mee eens, maar Daan Blij sloeg hard toe vanaf elf meter (0-1).​

Direct in de tweede helft konden de Tricolores de marge al verdubbelen. Via een goede counter werd Marouane Afaker door Vincent van den Berg vanaf eigen helft weggestuurd. Na een sprint wilde de aanvaller de bal over doelman Jansen lobben, maar deed dit net niet hoog genoeg.​ Maar Excelsior bleef gevaarlijk voor het doel van de blauwhemden. Giovanni da Fonseca, Vincent van den Berg en Marouane Afaker kregen meerdere grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Het doelpunt bleef echter uit waardoor ook de thuisploeg nog zijn kansen rook.

Gevaarlijk werd de ploeg van trainer Niek Oosterlee echter nooit omdat met name keeper Jean-Paul van Leeuwen in de lucht heerste en alle gevaarlijke voorzetten kon onderscheppen.​ Toen in de blessuretijd uitblinker Giovanni da Fonseca alsnog de 0-2 op zijn schoen had, maar zijn inzet van de doellijn gered zag worden door een GVVV-verdediger floot scheidsrechter Timmer voor het einde van de wedstrijd.​ De ploeg uit Maassluis kon wederom drie punten bijschrijven aan haar totaal.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder.