Geen nieuwe Olympiahal voor 2024

16-02-2022 Sport Redactie

MAASSLUIS – Met de bouw van een nieuwe Olympiahal aan de Rozenlaan wordt naar verwachting in 2024 gestart. Dat meldt het Maassluise college na schriftelijke vragen van het CDA Maassluis.

De bouw van een sporthal vergt ongeveer 1 tot 1,5 jaar. ,,De fase van verkenning tot en met ontwerp en aanbesteding vraagt in totaal zo’n twee jaar. Daarmee is een start van de realisatie in 2024 haalbaar, mits we op kort termijn inzichtelijke hebben wat de uitgangspunten zijn voor een nieuwbouw”, aldus het college.

Het CDA wilde verder weten of er een samenwerking mogelijk is met Excelsior Maassluis. ,,Rond de Olympiahal zijn door Excelsior Maassluis plannen gepresenteerd om deze te vervangen in combinatie met het vernieuwen van het sportcomplex en woningbouw. Wij moeten hiervoor nog de uitgangspunten van de herontwikkeling vaststellen.” Verder is er volgens het college gesproken met Mahorokan Sport Centre en vertegenwoordiger van de sportkantine in de hal. ,,Met vertegenwoordigers van beide organisaties is informatief over de nieuwbouw van de sporthal gesproken.”Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date