• Redactie
  • 26-09-2022
  • Sport

Spelverdeler Remko heeft keuze uit twee aanvallers (Foto: PR)

MAASSLUIS - Op 17 september is de competitie weer van start gegaan. MVC Heren 2 boekte een 4-0 overwinning tegen Spivo en de krasse knarren van Heren 1 wisten 2 punten te pakken in een spannende vijfsetter tegen het team van Hou Stand uit Rotterdam. Een goed begin voor het nieuwe seizoen.

Heren 1 heeft een paar weken de tijd gehad om het volleybalspel weer op niveau te krijgen om de confrontatie met het team van Hou Stand uit Rotterdam aan te gaan. Vorig jaar werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen maar het is altijd weer een verrassing hoe het team er dit keer uit ziet. MVC moest vanwege vakantie en blessures het dit keer met 6 spelers doen. Dat betekende dus geen wissel en een aanslag op de conditie van deze heren op leeftijd.

Vol goede moed begon MVC aan de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op en zorgde MVC dat Hou Stand de fouten maakte. Bij de stand van 10-10 ging het mis. Verwarring door beslissingen van de scheidsrechter en een slechte pass, zorgde dat de mannen al gauw tegen een achterstand van 8 punten aan keken wat niet meer recht getrokken kon worden. 25-15. MVC liet het er echter niet bij zitten. In de 2e set was het beeld hetzelfde. De scores gingen gelijk op en er was een spannende strijd. De mannen lieten zich niet gek maken door de tegenstander en wisten uiteindelijk de set naar zich toe te trekken 25-27. In de 3e set was het begin van de set weer hetzelfde als in de 1e en 2e set, doch halverwege kreeg MVC het aan de stok met de scheidsrechter die in de ogen van de 6 spelers/scheidrechters van MVC zeer onterecht waren. Dit had danige invloed op de wedstrijd. MVC was door de scheids uit het veld geslagen en Hou Stand maakte daar gebruik van en serveerde de wedstrijd uit. 25-18.

In de 4e set had MVC het gevoel weer terug. Goede servicebeurten, lekkere aanvallen en blokkering zorgde dat MVC zeer snel uitliep. Hou Stand had niets meer in te brengen. Duidelijke overwinning voor MVC 12-25. Dus een vijfsetter. Een aanslag op de conditie van deze veteranen, maar we wilden toch die overwinning pakken. In de 5e set ging het er hard aan toe. Met vuur en felheid werd er gestreden. Bij de stand van 6-6, was het keerpunt voor Hou Stand, die langzaam uitliepen. Helaas ging het licht uit bij MVC en ging deze set naar Hou Stand. 15-10. Een hele fijne wedstrijd. Goed gevoel dat de heren met 6 man vijf sets hebben kunnen spelen zonder dat er iets gebeurde. We kijken dan met spanning uit hoe de rest van het seizoen gaat verlopen.

Zaterdag 1 oktober speelt MVC heren 1 thuis in de Wethouder Smithal. Om 15:00 uur spelen zij tegen Volley2B. U bent van harte welkom.