Green Eagles Dames 1 heeft lastige start met hordes

05-10-2020 Sport Redactie

De jongste jeugd leert basketballen met sport en spel.

MAASSLUIS - De thuiswedstrijd tegen Binnenland begonnen de Eagles goed. Verdedigend stond het goed en aanvallend werd de aanval goed doorgespeeld en werd de vrije man gevonden. Na 4,40 minuten staan de Eagles dan ook terecht voor.

Dan komt Eugènie Overman met haar knie tegen de knie van een tegenstander en ze schreeuwt het uit van de pijn. De gedachten gaan terug naar twee weken terug toen Roos Jordans met een zware knieblessure van het veld moest. Hoe ernstig de blessure van Eugènie is zal de komende dagen moeten blijken. Dit was een mentale tik voor de Eagles dat hierdoor duidelijk uit haar doen was. Verdedigend gaf het Binnenland teveel ruimte en aanvallend was er niet meer de rust om de vrije man te vinden.

Na het eerste kwart kijkt de thuisploeg dan ook tegen een achterstand aan van 9-18. Eagles blijft wel vechten in kwart twee maar komt niet dichterbij. De ruststand is 17-29. In kwart drie en vier weten de Eagles maar moeizaam tot scoren te komen terwijl Binnenland met scherp blijft schieten. Via 27-48 na kwart drie eindigd de wedstrijd in 35-64. Zo heb-ben de Eagles dames een lastige start met grote nederlagen maar gelukkig ook een overwinning.

Al vanaf vijf jaar basketballen bij de Eagles

Vele jeugdteams hebben fijne aanvullingen gehad met nieuwe leden, wat fijn dat we veel kinderen kunnen laten sporten in deze tijd. Maar er kan zelfs vanaf vijf jaar oud al begonnen worden met basketballen. Elke vrijdag staan er minimaal twee coaches klaar voor deze jongste jeugd. Een mooie vorm van sport en spel wordt gecombi-neerd in een sportief uurtje in de Haydnlaan!

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?

Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.Gerelateerd