Green Eagles Dames 1 verrast bijna ongeslagen koploper

12-11-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - Dames 1 had na drie overwinning nu een lastige horde te nemen want de ongeslagen koploper Landslake Lions kwam voorbij. Maar de Eagles begonnen ijzersterk aan de wedstrijd onder leiding van Kirsten Boer met zes punten en Renate Warffemius zeven punten in het eerste kwart. Het kwart eindigde met 18-13 en de vraag was of de krappe selectie van de Eagles dit heel de wedstrijd kon volhouden.

Het antwoord was ja want de voorsprong verdween daarna maar het werd wel vaak stuivertje wisselen. Dit ondanks ook blessures van Fleur van Baalen en Roos Jordans. Met nog anderhalve minuut was de voorsprong voor Landslake Lions nihil (65-67). Een alles of niet poging haalde helaas niks meer uit en toen Marion Stolk nog een onsportieve fout kreeg was het helaas met 65-70 beslist. Dubbele cijfers waren er voor Kirsten Boer met 17, Roos Jordans met 16 en Anouk Kraaijeveld met 10. Komend weekeinde kan de ploeg herstellen van deze pittige wedstrijd om de week er na naar Amsterdam te gaan voor de wedstrijd tegen US.

Heren 1
Heren 1 heeft het altijd traditioneel lastig bij de studenten in Delft. En ook dit jaar bleek het zo te zijn bij Punch. Wie echter alleen de eerste helft gezien zou hebben zou verrast zijn dat het uiteindelijk 87-65 is geworden voor de thuisploeg. Het eerste kwart was met 20-13 duidelijk voor de Eagles. Bij rust was voorsprong echter al geminimaliseerd tot 39-40. De tweede helft ging het scoren een stuk moeizamer en zat het inside goed dicht bij de Delftse ploeg. Zelf wisselde de ploeg het spel goed af en nam het een steeds grotere voorsprong, afgetekend zelfs. Daarmee passeert Punch het Heren 1 team van Richard Otto en staat het nu derde. Komend weekend mag Heren 1 het wederom opnemen tegen een studentenploeg. LUSV is dan thuis om 21.00 uur de tegenstander.

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?
Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.Gerelateerd