Green Eagles Dames 1 wint eerste wedstrijd na goede start

09-10-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - Drie wedstrijden moest Dames 1 er op wachten maar de overwinning van Dames 1 was er dan eindelijk afgelopen zaterdag. Uit bij DAS in Delft lieten de dames aan het begin zien erg graag te willen winnen en namen maar liefst een 18-4 voorsprong in de 7e minuut van het eerste kwart. Deze marge bleef daarna eigenlijk heel de wedstrijd staan waardoor er een 62-47 overwinning behaald werd. Roos Jordans ging voorop in de strijd en had maarliefst 27 punten deze wedstrijd, terwijl Renate Warffemius er 13 bij liet schrijven. Coach Ron den Hoedt beschreef het als “een zege die heel welkom was”.

Ook het Heren 1 team won, en blijven ongeslagen. Tegenstander waren de Vlaardingen Captains die inmiddels hun 2e jaar zijn ingeslagen. De Eagles werden aan het begin nog overbluft door de buurman en stond na 4 minuten met 5-13 achter. Echter door twee punten van Laurens Don vlak voor einde eerste kwart was de achterstand omgedraaid naar een 20-19 voorsprong. Het tweede kwart bleef het gelijk opgaan en twee rake vrije worpen van Stefan Kraaijeveld (21 punten in totaal) zorgden er voor dat de Maassluise ploeg met twee punten voorsprong ging rusten. Het derde kwart begon flitsend onder leiding van Marcel Vaissier (17 punten totaal) die met drie driepunters in de eerste twee minuten eigenhandig een gaatje sloeg. Dit brak de weerstand van de Captains want Heren 1 liep verder uit en won uiteindelijk met 77-61 van de moegestreden Captains. Naast Stefan Kraaijeveld en Marcel Vaissier kwam ook Jeroen Derksen met 13 punten in de dubbele cijfers.

Under 22 schoot flitsend uit de startblokken en nam onder leiding van Erdem Oguz (4 driepunters) een 11-0 leiding. De tegenstander Jump IJsselstein bleek uiteindelijk een maatje te klein voor Jeroen Derksen zijn manschappen want het werd uiteindelijk 82-46. De scores waren ruim verdeeld onder de mannen maar Erdem Oguz werd onder andere door zijn driepunters topscorer met 18 punten, maar ook gebroeders Dieljumee (14) en Yorel Henriques (10) kwamen in de dubbele cijfers. Hiermee staan de Eagles ongeslagen bovenaan.

Waar Heren 1 wel wist te winnen van de Vlaardingen Captains, daar slaagde Under 18 helaas niet in. De buurman was duidelijk te sterk en hun sterspeler Mohammed El Ayoubi had met 31 punten zo ongeveer evenveel punten als alle Eagles met 34. Uiteindelijk hadden de Captains er in totaal 83 dus het was een duidelijke nederlaag.

Het Under 16 team was het seizoen begonnen met een goede overwinning en een ruime nederlaag. Met tien man weer warmlopend was de selectie weer ruim en begonnen ze goed tegen SVO uit de Meern, 8-0 voor na vier minuten. Uiteindelijk nam het team steeds meer een voorsprong en werd er goed verdedigd. Het werd uiteindelijk 53-29 voor de Eagles en daarmee kruipen ze naar de vierde plek in deze mooie 1e klasse. Samenspel is belangrijk en drie mensen in de dubbele cijfers is dan ook een goed teken. Xabi Zwinkels had er 12, Jarno van den Bos 11 en Gene de Groot had 10 punten.

Het Under 16-2 volgde helaas niet het goede voorbeeld en verloor van Rotterdam Basketbal met 32-60. Pepijn Kleingeld had desondanks met 15 punten zijn zakken goed gevuld. Het team staat nu met twee overwinningen en evenzoveel nederlagen op een 5e plek.

De Dames 1 maakt selfies na overwinningen maar gelukkig kan er ook gelachen worden na een nederlaag getuige de selfie van Under 14-2 die gemaakt werd na een 69-27 nederlaag bij Rotterdam Basketbal.

Waar iedereen dacht dat Under 14-1 een moeilijk seizoen tegemoet zal gaan zien na de ruime nederlaag bij Hurricanes in de eerste wedstrijd, blijkt het toch anders in elkaar te steken. Want de drie wedstrijden daarop wonnen de Eagles zelf ruim. Was het tegen Helmink Heroes nog twintig, tegen Cady’73 waren het er vijftig. En afgelopen zaterdag wonnen de Eagles met ruim 70 punten bij River Trotters (20-92). De verschillen tussen de diverse teams zijn dus erg groot. 92 punten bij Under 14 is een erg hoog aantal, dus ook veel Eagles in de dubbele cijfers. Jack Wever had de meeste met 25 punten, maar ook Harm van Toor (18), Jens van der Voort (14) en Wouter Hoogerbrugge (12) kwamen in de dubbele cijfers.

Helaas wordt het voor Under 12 wel een moeilijk seizoen en is er nog niet gewonnen. Op zondag uit in Dordrecht verloor het helaas wederom ruim met 17-82. Maar onder leiding van coach Ingo Rutting is er wel hard gestreden.

Ook Under 10 had een moeilijke ochtend in de Haydnlaan. B.O.B. had twee spelers die samen 58 punten maakte (van de 72). Under 10 had er slechts 15 dus dit betekende een ruime nederlaag. Desondanks staan ze nu nog wel op de tweede plek.

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?
Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date