Green Eagles Heren 1 herstelt zich tegen lantaarndrager

22-10-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - Heren 1 nam het thuis op tegen laagvlieger Das Delft, welke de rode lantaarn draagt. Ondanks dat Heren 1 zelf vanwege diverse redenen ook een krappe selectie had, won het toch met 67-60. Ingo Rutting met 18 punten en Stefan Kraaijeveld met 20 punten namen het gros van de punten voor hun rekening. Met 8 punten uit 5 wedstrijden staat de ploeg op een nette derde plek en heeft het evenveel verliespunten als gedeelde koplopers MSV Noordwijk en Jump IJsselstein.

Het Dames 1 team van Ron den Hoedt had voor de beker geloot tegen Almonte uit Eindhoven. Deze ploeg, ook tegenstander in de competitie, nam direct vanaf het begin het initiatief en de voorsprong. En hoe erg de Eagles het ook probeerden, geen moment wisten ze die voorsprong in te halen. Ondanks dat er vier dames in de dubbele cijfers kwamen werd de 1e ronde van de beker het eindstation. Uiteindelijk werd het 72-65 voor het team van Margreet van Putten.

Het Under 22 team is nog steeds ongeslagen na zes wedstrijden. Want ook BV Leiderdorp wist niet de Eagles te verslaan. De uitslagen zijn de afgelopen wedstrijden iets minder overtuigend maar desondanks was er met 73-64 wederom een overwinning van rond de tien punten.

Het Under 16-2 team van Stefan Satijn stond tot voor dit weekend met een 50/50 verhouding tussen winst en verlies netjes in de middenmoot. Zouden ze doorschieten naar de top of toch wat meer naar onder. Helaas werd dat het tweede want ondanks een goede 1e helft verloor het uiteindelijk met 21 punten bij Cady’73 (68-47). Om in de 50/50 verhouding te blijven, opvallend was de verdeling in fouten want de uitspelende ploeg uit Maasluis kreeg er 20 t.o.v. 10 voor de ploeg uit Capelle. Lars Wevers met 14 en Yaniek van Heijningen met 16 punten waren de topscorers.

Als laatste dit weekeinde de jongste competitiespelende Eagles van Under 10. Deze hebben een leuke competitie met ook uiteenlopende niveaus. Nou is winst niet het belangrijkste in deze leeftijdsklasse, maar als je dit doet is het natuurlijk wel erg leuk. En zeker als het een wedstrijd is waarbij het niveauverschil niet te groot is. Binnenland Under 10-2 was zo een team waarbij het gelijk op ging. Zo won Under 10 de 1e periode ruim, maar was Binnenland in periode twee weer de sterkste. Zo ging dit lange tijd op en neer maar onder leiding van Walt van der Voort met 22 punten en Feline Kramer met 10 punten wonnen de Eagles van Bart Buitenwerf uiteindelijk met 39-31.

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.Gerelateerd