Grote zege Excelsior Maassluis op Koninklijke HFC

25-02-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS – Excelsior Maassluis heeft zaterdag een grote zegen behaald op Koninklijke HFC. De ploeg van trainer Dogan Corneille won met 4-0 en loopt daarmee in op de directe concurrenten en heeft nu een mooie uitgangspositie om de tweede periodetitel te pakken, die zorgt voor plaatsing van het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Alleen als Koninklijke HFC op 22 april de inhaalwedstrijd tegen De Treffers met hele grote cijfers wint, kunnen de Tricolores hem nog mislopen.

Al in de openingsfase van de wedstrijd kwam Excelsior Maassluis op voorsprong tegen de tegenstander uit Haarlem die, net als de Maassluise ploeg vorige week, maar liefst twaalf wedstrijden op rij ongeslagen was. Bij de eerste de beste uitval was het Vincent van den Berg die Daan Blij met een prima pass bediende waarna de topscorer met zijn verkeerde been de bal in de verre hoek deponeerde (1-0). De verdubbeling van de marge werd nog voor de rust bewerkstelligd. De blessuretijd was al aangebroken toen Daan Blij de bal door de as van het veld richting Vincent van den Berg speelde. Van den Berg plaatste vervolgens de bal schitterend, buiten bereik van keeper Tom Boks, in de lange hoek (2-0).

Na de hervatting deed Excelsior Maassluis pas in het laatste kwartier van zich spreken. Zo kon Danny Hols maar ternauwernood een lob van Sekou Sylla van de lijn af koppen. Enkele minuten later was het toch raak. Daan Blij zag keeper Tom Boks te ver voor zijn doel staan en probeerde met een lob van zeker 30 meter de keeper te verschalken. In eerste instantie leek Boks de bal nog over te kunnen tikken maar tot verrassing van iedereen viel de bal toch achter de doellijn. Een geweldig doelpunt (3-0).

Of het nog niet genoeg was viel in de blessuretijd ook nog eens de vierde Maassluise treffer. De inzet van Giovanni da Fonseca leek nog gekeerd te worden door een verdediger maar wederom viel de bal in het doel (4-0).

Komende zaterdag is Excelsior Maassluis vanwege een inhaalprogramma vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 9 maart als de ploeg op bezoek gaat bij VVSB. De aftrap in Noordwijkerhout is om 18.00 uur.

 Gerelateerd