IJsselmeervogels – Excelsior: Poging twee tot aftrap in Spakenburg

10-02-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Voor de jaarwisseling werd Nederland geteisterd door flinke sneeuwval en andere winterse taferelen. Excelsior Maassluis stapte destijds toch met frisse moed in de bus richting Spakenburg voor de confrontatie met IJsselmeervogels. Toen de spelers, en later ook de volle bus met supporters, aankwamen in het pittoreske vissersdorp bleek echter dat er op het hoofdveld niet fatsoenlijk gevoetbald kon worden. En dus besloot scheidsrechter de Brito Roque de wedstrijd af te lasten en stapten de Tricolores weer in de bus naar Maassluis. Aanstaande zaterdag staat het mooie affiche alsnog op het programma, toevallig in een week waarin Nederland opnieuw te maken kreeg met winterse omstandigheden.

Beide ploegen zullen de inhaalronde willen gebruiken om revanche te nemen voor afgelopen weken. Excelsior Maassluis speelde met een bloedeloze 0-0 gelijk tegen GVVV en verloor afgelopen zaterdag van Katwijk. IJsselmeervogels heeft ook geen prettige weken achter de rug. Na de winterstop werd in vier wedstrijden slechts één punt gehaald. Dat was afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen GVVV (1-1). De overige wedstrijden werden verloren.

Excelsior Maassluis kan de drie punten ook goed gebruiken. Bij winst komen de Tricolores op of rond een achtste plaats met 31 punten, slechts één punt minder dan nummer vier GVVV. Bij verlies of gelijkspel wordt de aansluiting met de subtop even gemist. Zaak dus om weer eens een mooie driepunter te halen. Het is sowieso hoog tijd voor een overwinning op IJsselmeervogels. De laatste jaren blijken de Spakenburgers met grote regelmaat een struikelblok voor Excelsior. Hopelijk kunnen er zaterdag weer eens drie punten mee de bus in richting Maassluis.

Scheidsrechter de Brito Roque heeft opnieuw de eer om de wedstrijd op Sportpark de Westmaat in goede banen te leiden. Hij zal om 15:30 voor het eerst op zijn fluitje blazen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date