Jeugdclubkampioenschappen en Worldtour bij MTC Bequick

10-09-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Afgelopen weekend werd bij tennisvereniging Bequick het clubkampioenschap voor de jeugd gespeeld. Dit jaar werd gekozen om het toernooi te organiseren in het weekend zodat alle jeugdleden, niet gehinderd door school en huiswerk, mee konden doen. De meeste jeugdleden waren dan ook aanwezig.

Begonnen werd met de zogeheten ‘fundubbels’: alle kinderen speelden met en tegen elkaar, ongeacht niveau en leeftijd. Leuk was het om te zien hoe de jongere kinderen zich optrokken aan de oudere jeugd. De meer ervaren spelers haalden bij hun jongere tennis-partners het beste naar boven.

Daarna was het de beurt aan alle kinderen om een aantal partijen op hun eigen niveau te spelen. Er werd fanatiek getennist en het publiek op het terras kreeg spannende partijen te zien.

Op zondag stonden de kinderen weer klaar om de beslissende wedstrijden te spelen. Na een lekkere en gezonde lunch volgde de prijsuitreiking:

- In poule B werd de tweede prijs gewonnen door Emma Mulder en was Sophie Opbroek verdiend eerste.
- In poule A gingen de jongens er met de prijzen vandoor: Micha van Leeuwen eindigde achter nummer één Stijn Jonkman met slechts een klein verschil.

De allerjongste kinderen begonnen afgelopen zondag aan de eerste wedstrijd van de Worldtour, die deze keer in het teken stond van de US open, het grote tennistoernooi in New York. De oranje tenniskids werden om 10.00 uur verwacht bij S.L.V. Schiedam om daar de Worldtour te spelen.

’s Morgens om 9.00 uur kwamen de tenniskids rood (dit zijn de jongste kinderen van 6 tot 10 jaar) van vier verschillende verenigingen op het park van Bequick bij elkaar om daar aan hun vaders, moeders, broertjes en zusjes te laten zien hoe goed ze al kunnen tennissen. Het was een zonnig, gezellig en vooral sportief tennis-weekend op het tennispark aan de Maria Rutgersstraat.Gerelateerd