Jong Excelsior Maassluis is winterkampioen

11-12-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Na de complete off-day van vorige week tegen Capelle 2 (2-3 verlies) heeft Jong Excelsior Maassluis zich dit weekend herpakt. In de thuiswedstrijd tegen Forum Sport 2 won de ploeg van trainer Kevin Vink met 2-0. Hierdoor blijven de Tricolores koploper in de reserve Hoofdklasse met zes punten voorsprong op achtervolger Quick Boys 2. Met nog één wedstrijd tot de winterstop voor de boeg mogen de beloftes zich al winterkampioen noemen.

De wedstrijd tegen Capelle werd in de tweede helft beslist. Nadat eerst nog een doelpunt van Forum Sport werd afgekeurd wegens buitenspel was het korte tijd later wel raak voor Excelsior. Guylain Gillet rondde een afvallende bal bekwaam af (1-0).

Dezelfde Gillet besliste in de slotfase de wedstrijd definitief door op snelheid de bal net op tijd langs de uitkomende keeper te tikken (2-0). Daar bleef het bij. 

Komende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van voor de winterstop op het programma. De ploeg reist dan af naar Noordwijk. De wedstrijd begint op Sportpark Duinwetering om 10.30 uur.Gerelateerd