Koploper c.k.c. Maassluis hard onderuit in topper

11-03-2020 Sport Redactie

Foto: Marty Mars

MAASSLUIS - De korfballers van c.k.c. Maassluis zijn in de topper tegen concurrent voor de titel, Vitesse uit Barendrecht, tegen een flinke nederlaag aangelopen. In de eigen Olympiahal ging de ploeg van interim trainer Tjerk Bloem hard onderuit: 18-28.

Maassluis – Vitesse 18-28 (9-15)

In het eerste tien minuten van de wedstrijd leek er nog niet veel aan de hand voor de thuisploeg. In een goed gevulde Olympiahal zagen de bezoekers een gelijkopgaande wedstrijd waarin Maassluis wel steeds aan de goede kant van de score stond. Na twaalf minuten leidde Maassluis met 6-4. Daarna raakte Maassluis de controle kwijt. Twee snelle treffers brachten Vitesse eerst op gelijke hoogte. Daarna, na een korte periode van droogte voor beide teams, trokken de gasten uit Barendrecht de wedstrijd naar zich toe. Binnen enkele minuten creeerden zij een gat van vier doelpunten verschil. De Maassluise aanval werd aan banden gelegd en Vitesse schoot met scherp. Resultaat: zes doelpunten verschil bij rust.

Ook na rust was het Vitesse dat de eerste klap uitdeelde, 9-16. Maassluis probeerde het wel, maar had simpelweg haar dag en de rust niet om terug te komen in de wedstrijd. De jonge ploeg van Vitesse speelde daarentegen een heel volwassen wedstrijd en leek vleugels te krijgen in de tweede helft.

Uiteindelijk een terechte, maar zure nederlaag. Maassluis had zich een goede dienst kunnen bewijzen in de race voor het kampioenschap, zeker ook omdat SC Twist, de andere concurrent uit Vlaardingen, niet wist te winnen van Korbis. Met nog drie wedstrijden te gaan is het nu uitermate spannend in de tweede klasse. Maassluis staat nog altijd op kop met achttien punten, Vitesse volgt op twee punten, Twist op drie.

Maassluis 2 – Vitesse 2 19-21

Ook het tweede team van Maassluis leed een nederlaag tegen Vitesse. De reserves uit Barendrecht, tevens koploper in de reserve tweede klasse, waren in Maassluis nipt beter. Maassluis blijft door de nederlaag steken in de middenmoot en is met nog drie wedstrijden voor de boeg uitgespeeld.

Programma 14 maart 2020

19:45 Paal Centraal 1 – Maassluis 1
18:30 Paal Centraal 2 – Maassluis 2
15:20 DVS’69 - Maassluis A1

Algemene info

Demi Zeegers - pc@ckcmaassluis.nl / www.ckcmaassluis.nl / Twitter @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluisGerelateerd