• Redactie
  • 19-12-2022
  • Sport

Fotografie: Ton van Linschoten

MAASSLUIS - De korfballers van c.k.c. Maassluis trakteerden het publiek zaterdag op een vermakelijke pot tegen Albatros. In een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Albatros een sterke fase kende, bleven de ploegen uiteindelijk in evenwicht: 25-25.

Maassluis – Albatros 25-25 (11-14)

Na de overwinning op Weidevogels van een week eerder, was de ploeg van Johan van Barneveldt er duidelijk op gebrand het goede gevoel door te zetten. Maar ook Albatros, dat na de eerste overwinning van het seizoen een knap gelijkspel wist te boeken tegen ONDO, kwam met vertrouwen naar de Olympiahal in Maassluis. Zodoende ontstond er een felle openingsfase, waarin beide ploegen vol voor de winst speelden en de scheidsrechter alle zeilen moest bijzetten.

Maassluis zat in die openingsfase meermaals aan de juiste kant van de score, al ging de wedstrijd gelijk op. Maar bij een 4-4 stand scoorden achtereenvolgens Julia Mars, Jari Sonneveld en Birthe Veldman en leek Maassluis de wedstrijd voorzichtig naar zich toe te trekken. Tot aan 9-6 bleef de marge van drie op het scorebord staan, maar toen kantelde Albatros de wedstrijd. Maar liefst zeven keer op rij scoorde de ploeg uit Zwijndrecht voordat Esther Fortuin namens de thuisploeg iets terug wist te doen.

Ook na rust bleef de marge lang drie, maar ditmaal in Zwijndrechts voordeel. Maassluis wist lang in het spoor van het goed spelende Albatros te blijven en werd richting het einde van de tweede helft steeds sterker, maar wist net niet op gelijke hoogte te komen. Pas in de absolute slotfase was het Osayande Iyawe die met twee treffers de ploegen in evenwicht bracht. Nadat Albatros in de aanval daarna direct weer op voorsprong kwam, was het Jari Sonneveld die van afstand het verdiende punt binnensleepte voor Maassluis.

Maassluis 2 – Albatros 2 (12-19)

Het tweede team van Maassluis kende een moeizame wedstrijd tegen de reserves van Albatros. De ploeg van Wouter Sies kwam er niet aan te pas tegen de fysiek sterke ploeg Zwijndrecht en incasseerde zodoende een eclatante nederlaag.