Sport

• Redactie
  • 15-01-2020
  • Sport

MAASSLUIS - Na vijf wedstrijden in de tweede klasse heeft Maassluis nog alle de volle score. Na een wat moeizaam begin werd Paal Centraal toch vrij makkelijk aan de kant gezet, 22-19.

Maassluis – Paal Centraal 21-19 (13-9)
Het in de lagere regionen spelende Paal Centraal zette de thuisploeg vanaf het begin van de wedstrijd flink onder druk. De snelle 0-2 voorsprong werd weliswaar door Maassluis even vlot weer weggewerkt, maar de ploeg van Robert Bras had het in de beginfase knap lastig met de fanatiek spelende Delftse studentenploeg. Dat resulteerde dan ook in een gelijkopgaande wedstrijd tot aan de vijfentwintigste minuut, 9-9. Daarna gaf Maassluis gas en kon Paal Centraal even niet meer volgen. In vijf minuten tijd scoorde Maassluis vier maal en bepaalde de ruststand op 13-9.

De rust leek voor de thuisploeg op een ongunstig moment te komen, maar de Maassluis wist knap de flow ook in de tweede helft vast te houden. Via 16-9 en 18-10 kwam Maassluis na een kwartier spelen op een riante 19-11 voorsprong. De wedstrijd was toen gespeeld en er werd gas terug genomen. Paal Centraal kwam nog dichterbij, maar de overwinning kwam nooit in gevaar.

Maassluis 2 – Paal Centraal 2 19-13 (11-10)
Ook het tweede team van Maassluis kende een lastige eerste helft tegen Paal Centraal. Na dertig minuten spelen was de wedstrijd steeds in evenwicht geweest. Wel was het Danny Wisniewski gelukt om de thuisploeg met zijn derde doelpunt vlak voor rust op voorsprong te zetten.

Na rust speelde Maassluis een makkelijkere wedstrijd. De thuisploeg bleef haar doelpuntjes meepikken, terwijl Paal Centraal nog maar twee keer de korf wist te vinden. Invallers Bastiaan Kroes en Ricardo Keeman zorgden met hun treffers in de slotfase voor de terechte 19-13 uitslag.