Categorieën

Service

‘Complimenten voor sportclubs’

‘Complimenten voor sportclubs’
Sport

‘Complimenten voor sportclubs’

  • Redactie
  • 06-05-2020
  • Sport
‘Complimenten voor sportclubs’
MAASSLUIS - Op de sportvelden van Excelsior Maassluis en VDL zijn de trainingen voor de jeugd weer begonnen. Wethouder Sjef Evers nam een kijkje bij de trainingen en zag dat beide verenigingen goed omgaan met de omstandigheden. ,,Complimenten voor de clubs. Ze hebben het allemaal geweldig georganiseerd.”

De jeugd mag sinds vorige week onder strikte voorwaarden weer buiten sporten. Verenigingen, sportscholen, sportkoepels en gemeenten zijn hard aan het werk om sporten voor kinderen weer mogelijk te maken. Ook in Maassluis is er intensief overleg tussen de gemeente en de sportaanbieders om het sporten voor kinderen mogelijk te maken.

Plannen

Inmiddels heeft de gemeente al 14 plannen van verenigingen ontvangen en zijn er nog eens vier verenigingen mee aan de slag. Indrukwekkend hoe veel vrijwilligers dit in korte tijd voor elkaar krijgen.

Een aantal regels: er moet altijd begeleiding aanwezig zijn, kinderen tussen 13 en 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden en officiële wedstrijden zijn niet toegestaan. De maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, blijven van kracht. Zwembaden, sporthallen en gymzalen blijven in ieder geval tot en met 19 mei gesloten.

Lokale richtlijnen

Dit zijn de richtlijnen in Maassluis om weer te gaan sporten:

·       we sporten waar mogelijk op accommodaties van sportverenigingen;
·       verenigingen stellen een protocol op waarin zij borgen dat er veilig gesport kan worden en dat daarop door de vereniging wordt toegezien;
·       accommodaties zijn alleen toegankelijk voor kinderen en begeleiders van de vereniging;
·       binnensport zoekt voor een locatie samenwerking met buitensport;
·       als een sportaanbieder niet terecht kan op een accommodatie van een andere vereniging en toch gebruik wil maken van de openbare ruimte, wordt hiervoor een verzoek ingediend bij de gemeente;
·       buurtsportcoaches organiseren in wijken ook sportactiviteiten. 

Informatie

Sportaanbieders kunnen voor meer informatie, vragen, verzoeken en het delen van het protocol terecht bij de beleidsmedewerker sport Gwenda Tromp, [email protected].