Luxeproblemen voor Excelsior-trainer Rijsdijk

26-01-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Na twee uitwedstrijden speelt Excelsior Maassluis morgden dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van 2018. En dat is, met kampioenskandidaat GVVV als tegenstander, meteen een interessante confrontatie. De ‘blauwen’ uit Veenendaal staan momenteel op een vierde plaats met 30 punten. Bij winst komt Excelsior in punten gelijk en vindt het, met nog een inhaalwedstrijd te goed, aansluiting met de top-5 in de tweede divisie.

GVVV lijkt in 2018 de weg een beetje kwijt te zijn. Er werd niet alleen tweemaal verloren (2-0 op bezoek bij VVSB en 0-1 op eigen veld tegen HFC), de ploeg van trainer Niek Oosterlee wist dit jaar zelfs nog geen doelpunt te maken. Een makkelijke middag kan Excelsior M echter vergeten. Daarvoor is GVVV te goed, de ploeg staat immers nog steeds vierde, en de Tweede Divisie te onvoorspelbaar.

Bovendien werd de uitwedstrijd bij GVVV, eerder dit seizoen, verloren. Mohammed Ajiach werd de matchwinner door in de 56e minuut de enige treffer van de wedstrijd te maken. Met deze nederlaag eindigde een jarenlange serie waarin Excelsior M een goed resultaat wist te behalen op Sportpark Panhuis, de thuishaven van GVVV. Vorig seizoen eindigde Excelsior M – GVVV overigens in 1-1. Daan Smith maakte toen met het hoofd de enige Maassluise treffer, nadat GVVV de score had geopend.

Excelsior-trainer Jeroen Rijsdijk mist met Tobias Kleijweg, Michael Poeljes, Kevin Ringeling en Hamit Alptekin een aantal spelers, maar kent opvallend genoeg daarin niet zijn grootste uitdaging. Zijn uitdaging is vooral dat er maar elf spelers in de basis mogen verschijnen, daar waar meer dan elf spelers eigenlijk een basisplek verdienen. Zo keerde afgelopen week Niels Redert, na lange tijd op de bank te hebben gezeten, terug in de basis. Dit ging ten koste van Kevin Derckx. Redert was direct bepalend en stond met zijn balveroveringen aan de basis van alle treffers die Excelsior maakte. Rijsdijk staat daarmee voor een moeilijke keuze. Handhaaft hij zijn aanvoerder of valt hij terug op het middenveld dat voor de jaarwisseling ook erg succesvol was?

Voorin moet Rijsdijk ook lastige keuzes maken. Jeremy Moreno en Vincent v.d. Berg zijn in uitstekende vorm maar ook Kevin Vink, Dean van Ooijen en ‘Smally’ Lake tonen regelmatig aan belangrijk te kunnen zijn voor de tricolores. Het zijn gelukkig luxeproblemen voor Rijsdijk, die content zal zijn met het feit dat niemand onmisbaar lijkt te zijn en de selectie breed genoeg is om het gehele seizoen een hoog niveau te kunnen halen.

De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter de Winter.