Maassluis 1 en 2 hervatten veldcompetitie met winst

22-04-2019 Sport Redactie

Maassluis – Korbis (24 – 15)

Korfbalvereniging c.k.c. Maassluis 1 hervatte de veldcompetitie als nummer laatst en in de wetenschap dat gewonnen moest worden van concurrent Korbis om zo de aansluiting met de andere ploegen in de middenmoot te verkrijgen. Maassluis schoot uit de startblokken en na 15 seconden lag de eerste bal er al in. Dit goede begin werd doorgetrokken en na 8 minuten prijkte er een 5-0 stand op het bord. Tot vlak voor de rust scoorden beide partijen zo’n beetje om en om, maar in de laatste minuten bouwde Maassluis het verschil bij de rust uit tot 7 punten (13-6). Meteen na de rust pakte Maassluis het meteen weer op en gaf tegenstander Korbis het duidelijke signaal dat er ook in de tweede helft niets te halen zou zijn voor hen. De ploeg scoorde er lekker op los, het verschil liep zelfs een keer op tot 12 punten. Dit gaf de coach de gelegenheid om in de laatste 10 minuten de jeugd een kans te geven. Zo mocht topscorer Leon Kloppenburg na zijn 10e (!) doelpunt alvast de schaduw opzoeken. Bij 24-15 floot de, overigens prima leidende, scheidsrechtster voor het eindsignaal. Een geweldige hervatting van de veldcompetitie dus. Deel 1 van de missie tot handhaving in de eerste klasse glansrijk geslaagd en met vertrouwen naar de volgende wedstrijden. Het verschil met de nummer 4 bedraagt slechts 2 punten, maar anderzijds het verschil met de laatste plek ook maar 1 punt. Dus de ploegen staan dicht bij elkaar, maar na deze zaterdag ziet het er weer een stuk plezieriger uit, zowel de stand als het vertoonde spel.

Doelpuntenmakers: Leon Kloppenburg 10, Malou Abbas 3, Lisanne Mars 3, Dennis van der Lee 3, Marjelle Mars 1, Afra Verpaalen 1, Henne Bloem 1, Sietse Spaan 1, Sven de Jongste 1.

Maassluis 2 – Korbis 2 (14-13)

Ook Maassluis 2 moest tegen Korbis spelen, maar daar speelden juist weer andere belangen, want dit waren de nummers 1 en 2 van de competitie. Bij winst van Maassluis 2 zou een gat van 4 punten geslagen kunnen worden, met dan nog 5 wedstrijden te gaan. Maassluis 2 leidde bij rust met 8-6 en liep halverwege de tweede helft zelf uit naar 11-7. Toch liet het Korbis terugkomen wat tot een bloedstollend slot van de wedstrijd leidde, waar Maassluis uiteindelijk met 14-13 de winst naar zich toe trok. Een grote stap op weg naar iets moois.

Programma zaterdag 11 mei

15:30 GKV (H) – Maassluis
14:30 OZC 2 – Maassluis 2
14:00 Dijkvogels 3 – Maassluis 3
13:00 KCR A1 – Maassluis A1

Algemene info: Demi Zeegers - pc@ckcmaassluis.nl www.ckcmaassluis.nl / www.facebook.nl/ckcmaassluis Gerelateerd