Sport

• Redactie
  • 02-07-2022
  • Sport
MAASSLUIS/POREC - Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni vonden in het Kroatische Porec de Europese judo kampioenschappen voor cadetten (-18 jaar) plaats. Van Mahorokan was Joshua de Lange geselecteerd voor deelname in de klasse -73 kg door zijn uitstekende resultaten in dit seizoen.

Vrijdag 24 juni mocht Joshua eerst de mat op in zijn gewichtsklasse. Na een vrijloting in de eerste ronde won hij van de Hongaar Eichmuller in de tweede ronde en met een ippon zege van de Pool Grendys in de derde ronde. In de kwartfinale volgde een spannende partij tegen de Georgiër Mishvelidze. Beide judoka’s scoorden een waza ari, waarbij de score van Joshua zeker ook als ippon gewaardeerd mocht worden, maar besliste uiteindelijk de Georgiër het in zijn voordeel met nog een half punt. Hierdoor werd Joshua verwezen naar de herkansingen.

In deze herkansingen pakte Joshua het weer goed op door te winnen van de Duitser Akopjan en de Bosniër Savic. Waardoor hij zich plaatste voor de strijd om het brons tegen Gurgen uit Turkije. Ook nu weer een spannende partij waarin helaas voor Joshua de winst naar zijn tegenstander ging. Een zure 5e plaats, net buiten het podium, maar wel een prachtige judodag waarin er geweldig gestreden is. Ook Mahorokan coach Jan van Buren, die hem begeleide bij dit EK, was tevreden met de inzet van zijn pupil. Volgende toernooi om naar toe te werken is de Europese Jeugd Olympiade in Slowakije in juli.