Malipaard en Gudde verbaasd over negatieve reacties sportcomplex

22-08-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – Ondernemer Gerrit Malipaard en ex-trainer van Excelsior Maassluis Eric Gudde zijn verbaasd dat sportclubs al negatief gereageerd hebben op hun plan voor een nieuw multifunctioneel sportcomplex in Maassluis West. “Waarom hebben zij zich niet eerst laten informeren?” Malipaard nodigt bestuursleden van alle sportclubs in Maassluis nu uit om naar de inloopavond te komen.

Het plan is een multifunctioneel sportcomplex te realiseren in Maassluis West. “We begrijpen dat clubs die nu al gevestigd zijn in Maassluis West er twijfels over hebben of er zelfs een beetje nerveus van worden. Daarom hebben we ook aangekondigd een inloopavond te organiseren,” verklaart Gerrit Malipaard. “We waren dan ook enorm verbaasd dat clubs al negatief gereageerd hebben op de plannen middels ingezonden brieven, facebookberichten etc. nog voordat ze inhoudelijk kennis genomen hadden van de plannen Waarom hebben ze zich niet eerst laten informeren? Waarom zijn de clubs al bij elkaar gekomen om samen een standpunt in te nemen zonder te weten wat er in de plannen staat? Waarom deze stemmingmakerij? Ik begrijp het niet.”

Start van een proces

Malipaard is er van overtuigd dat het plan voor een nieuw multifunctioneel sportcomplex in Maassluis juist veel kansen gaat bieden voor de vele clubs in Maassluis. De ondernemer benadrukt dat het geen definitief plan is. “We willen de aanzet geven voor een brede dialoog over de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Zo moet het plan ook gezien worden. Niet als een definitief plan, integendeel. Het is de start van een proces met een nog onbekende uitkomst." 

Bestuursleden van alle sportclubs in Maassluis zijn van harte welkom op de inloopavond die plaatsvindt op dinsdag 28 augustus om 19.00 uur in Restaurant De Ridderhof aan de Sportlaan 2 in Maassluis.Gerelateerd