Categorieën

Service

Moeizame zege Excelsior op laagvlieger

Moeizame zege Excelsior op laagvlieger
Sport

Moeizame zege Excelsior op laagvlieger

  • Redactie
  • 19-02-2018
  • Sport
Moeizame zege Excelsior op laagvlieger

Foto: Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Na de domper tegen IJsselmeervogels moest er revanche genomen worden door Excelsior Maassluis. TEC was wellicht de ideale tegenstander; die ploeg verkeert aan de staart van de ranglijst. Na 90 minuten stond er een 1-0 score op het bord maar daar is dan ook alles mee gezegd. De wedstrijd was zo mogelijk nog slechter dan die van vorige week.

Jeroen Rijsdijk was na afloop van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels vernietigend over zijn ploeg en beloofde maatregelen. Die kwamen er ook. Aan de aftrap verschenen deze keer niet Stephan Kruithof, Walter Bennett, Jeremy Moreno en Elson do Rosario Almeida. Met de geschorste Daan Smith en de geblesseerde Sefa Kurt was het dus puzzelen geblazen voor Barry de Vreede, die de zieke Jeroen Rijsdijk verving op de bank. Het betekende de terugkeer van Michael Poeljes na lang blessureleed en Dean van Ooijen mocht weer eens zijn opwachting maken in de basiself.

TEC verkeert in degradatiezorgen. Het moet alleen Achilles'29 onder zich dulden en moet gaan presteren wil het niet volgend jaar een klasse lager acteren. In de winterstop versterkte de ploeg van Gery Vink zich enigszins maar resultaten leverde dat vooralsnog niet op. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De beginfase speelde zich vooral op het middenveld af met Excelsior als de iets betere ploeg. TEC kon moeiteloos stand houden maar verdedigde in de 26e minuut wel heel erg naïef. Dean van Ooijen zag zijn kans schoon en rommelde op zijn manier door de defensie van TEC wat hem oog in oog bracht met keeper Sebastiaan van der Sman. De frêle aanvaller faalde niet en schoot de bal feilloos in de rechter benedenhoek (1-0).

In de tweede helft was Excelsior ver ondermaats. Als Rijsdijk vond dat er vorige week een wanprestatie werd geleverd; dat was nu niet anders. Nooit maar dan ook nooit kon de ploeg in het tweede bedrijf de bal in de ploeg houden; constant werd de bal bij de tegenstander ingeleverd die er gelukkig weinig goeds mee deed. Sherwin Grot spande de kroon door drie keer in kansrijke positie te missen waardoor Barry de Vreede, op de bank verantwoordelijk voor de coaching vanwege het ontbreken van de door griep gevelde Jeroen Rijsdijk, zijn ploeg met een magere 1-0 overwinning de kleedkamer zag opzoeken.

Aanstaande zaterdag wacht rode lantaarndrager Achilles’29. Na het faillissement is die ploeg in een neerwaartse spiraal beland. Alle reden om juist tegen deze ploeg weer het nodige zelfvertrouwen te tanken en ook uit deze wedstrijd een optimaal resultaat uit het vuur te slepen. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder.