Mooie finales Elvani Bequick Open

08-07-2019 Sport Redactie

Cindy Groenewegen en Marino Ouwersloot (links) wonnen de gemengd dubbel 4. Geraldine de Vos en Roel van Hoorn werden tweede

MAASSLUIS - De wedstrijdleiding van het Elvani Bequick Open kan terugkijken op een geslaagde toernooiweek. De weersomstandigheden tijdens het jaarlijkse open toernooi van de Maassluise tennisclub waren uitstekend, de maaltijden waren prima verzorgd, de banen lagen er uitstekend bij, dus de randvoorwaarden voor een geslaagd toernooi waren ingevuld. De gehele week stonden er leuke wedstrijden op het programma en op de finalezondag werden de prijzen verdeeld.

Eén van de spannendste onderdelen was de gemengd dubbel 4. Geraldine de Vos en Roel van Hoorn (Bequick) leken op de poulewinst af te stevenen, want zij waren als enige – tot de finalezondag – nog ongeslagen. In een spannende laatste poulewedstrijd kregen zij echter alsnog klop van Cindy Groenewegen (TSN) en Marino Ouwersloot (Delftse Hout) met 4-6, 6-3, 6-1, waardoor beide koppels bovenaan eindigden. Op onderling resultaat wonnen Groenewegen en Ouwersloot het toernooi.

In de herendubbel 4 ging de overwinning naar Bram Janssens en Matthijs Visser. Zij wonnen hun beide poulewedstrijden: 7-6, 6-4 tegen Niels Berrevoets en Victor van Ham en 7-5, 4-6, 6-4 tegen Roel van Hoorn en Jordi Roskam. In de herenenkel 5 maakte Stefan Walgaard zijn plaatsing waar. In de finale versloeg hij club- en naamgenoot Stefan de Gier met 6-4, 6-2.

Willemijn Blom was de sterkste in de damesenkel 6. Na overwinningen op Chantal de Troije (6-4, 0-6, 6-2) en Irene Boelhouwer (6-2, 6-1) kon zij de eerste prijs van toernooileidster Linda Gouka in ontvangst nemen. In de damesdubbel 6 tenslotte ging de overwinning naar Mariska Kroes en Astrid Spuijbroek. Zij wonnen met 6-1, 6-3 van Bianca Coenradie en Esther van Walsum en – enigszins verrassend – met 6-7, 6-1, 6-0 van Elfriede Boer en Annemarie Kuperus. De uitslagen van de overige wedstrijden kunt u vinden op Toernooi.nl.