Mooie overwinning voor jeugd MVC

20-02-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - Op zaterdag 16 februari heel vroeg in de ochtend stonden er 4 jeugdleden ‘fris’ klaar om te vertrekken naar Capelle aan den IJssel voor een potje volleybal. De vorige wedstrijd werd 1-3 verloren van deze tegenstander. En MVC wist dat zij veel in 3-en speelden. Dus het zou best een moeilijke wedstrijd kunnen worden.

In de eerste set ging de stand gelijk op. Hoewel MVC maar liefst 10 pogingen deed om in 3-en te spelen, lukte het VCN net iets vaker. VCN deed het net iets beter en won met 25-21 de set. De tweede set kregen de kinderen de opdracht om nog steeds in 3-en te spelen en hun service goed te houden en meer te juichen voor hun behaalde puntjes.

In deze set verliep de service hartstikke goed, voornamelijk bij het plaatsen ver achterin bij de tegenstander in het veld. Ook VCN probeerde veel in 3-en te spelen, maar die derde bal kwam telkens niet over het net. MVC heeft slechts 1x geprobeerd in 3-en te spelen, maar kon iedere bal redden die terugkwam. De set werd gewonnen met 16-25. 1-1 in sets en alles kon nog gebeuren.

Al snel bleek dat MVC haar service goed onder controle hield en meer inzette op bonuspunten. 6 pogingen deze set en 2 bonuspunten. Daarnaast vlogen de kinderen achter de bal aan, ze doken naar de grond om de bal te redden en hielpen elkaar waar kon!

Zo volgden er mooie reddingen en werd zelfs een met 1 hand gered. Eindstand 3e set: 22-25 voor MVC. De vierde en misschien wel de beslissende set... of bij verlies zou er nog een vijfde set gespeeld moeten worden. MVC bleef constant en werd de eindstand van deze set 20-25 voor MVC. Totaaluitslag van deze wedstrijd: 1-3 voor MVC!

Recreanten MVC

Wist u dat MVC ook een recreantenteam heeft, dat competitie speelt? Op woensdag trainen de recreanten van 19.30-21.00 uur en 1x per 2 weken spelen zij een wedstrijd thuis of uit (voordeel altijd door de weeks) Wil je een keer je volleybaltalent laten zien of gewoon een balletje spelen, dan mag je 3x meetrainen voordat je in moet schrijven als lid van zowel de vereniging als de bond.

Meer uitslagen

BeneVia HS 3 – MVC HS 2: 3-1
Move4U DS 2 – MVC DS 1: 0-4
Volido HS 4 – MVC HS 1: 3-1

Meer MVC

Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl. Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of met Patricia Pols 06-28087878 (recreanten). Email: bestuur@mvcmaassluis.nl.Gerelateerd