MSR: ‘Schrap de beoogde bezuinigingen op sport’

26-10-2020 Sport Redactie

MAASSLUIS – De Maassluise Sport- en Recreatieraad (MSR) roept het college van b en w in een brief op de beoogde bezuinigingen op sport te schrappen. ,,De sportverenigingen verkeren in onzekere tijden door het coronavirus.”

,,Duidelijk is dat alle verenigingen financiële gevolgen ondervinden van de coronacrisis,” schrijft voorzitter Huib Blokland namens de MSR. ,,Bij een aantal verenigingen loopt het ledenaantal ten gevolge van corona nu al terug, bij andere verenigingen is de verwachting dat het lastiger wordt om leden te behouden dan wel nieuwe leden te werven naarmate de crisis langer voortduurt.”

De voorzitter wijst het college verder op de vrees voor verminderde sponsorinkomsten, gedaalde barinkomsten en het wegvallen van activiteiten die altijd voor inkomsten zorgen. ,,Op dit moment is er geen duidelijkheid op welk moment deze situatie zich verbetert, er weer naar normale sportbeoefening kan worden overgegaan. Die onzekerheid vraagt extra aandacht en ondersteuning. De Maassluise Raad adviseert, gezien de bijzondere omstandigheden, de bezuinigingsvoorstellen voor de sport terug te nemen.”Gerelateerd