M.S.V.'71-2 wint overtuigend van Lyra-3

• 30-09-2019
MAASSLUIS - Het 2e elftal van M.S.V.'71 haalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen binnen. In De Lier werd het 3e team van Lyra overtuigend met 1-4 verslagen. Miquel Exaltus maakte namens M.S.V.'71 2 doelpunten.

Na het teleurstellende verlies (1-3) vorige week in de competitie start tegen Excelsior'M-3 wilde M.S.V.'71-2 in de Lier de eerste punten van het seizoen binnenhalen tegen Lyra-3. Al heel snel maakte het elftal van trainer Roberto Grandazzi en Steven James de bedoelingen duidelijk. Na een goed lopende aanval was het Miquel Exaltus, die fraai met het linkerbeen de korte hoek vond. (0-1).

Na de openingstreffer ging de strijd lang gelijk op. Tot de 35e minuut. Toen vond Kevin Santos met een slimme steekbal de goed vrijgelopen Mike Sloof. Deze werd binnen de zestien tegen het gras gewerkt. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Miquel Exaltus. (0-2).

Op slag van rust kwamen de bezoekers bijna ook nog op 0-3 toen Atis prima werd vrijgespeeld door Mike Sloof. Maar de inzet van Atis belandde op de lat. In het 2e bedrijf gebeurde er lange tijd niet al te veel wat het vermelden waard is. Lyra probeerde met man en macht de achterstand te verkleinen. Maar de M.S.V.'71 defensie stond dit niet toe.

Na een half uur werd toch de aansluitende treffer binnengeschoten. Kostbaar balverlies door Kevin Santos werd door Lyra prima afgestraft. (1-2). Lyra voelde dat er nog meer in zat en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. M.S.V.'71 bracht een aantal jonge talenten binnen de lijnen. En dat betaalde zich uit. Want eerst was het Judrick Martis, die met enig fortuin de 1-3 binnenschoot.

Daarna geloofde de thuisploeg het wel en gooide de handdoek in de ring. In de slotfase had M.S.V.'71 daardoor de mogelijkheid om de score nog veel verder op te voeren. Maar het lukte alleen  de talentvolle 15-jarige Arman Kus om het net nog een keer te vinden. Hij bepaalde de verdiende eindstand op 1-4.