M.S.V.'71 is gedegradeerd naar 4e klasse

24-04-2018 Sport Redactie

Foto: M.S.V.'71 - Aad Cordia

MAASSLUIS - Koploper VELO legde M.S.V.'71 in Maassluis op de pijnbank. Het werd 0-8 voor de bezoekers en daar mocht de thuisploeg nog blij mee zijn. Door deze nederlaag degradeert M.S.V.'71 definitief naar de 4e klasse en blijft VELO koploper in de 3e klasse.

Dat een sterk gehavend M.S.V.'71 het zaterdag niet zou bolwerken tegen de koploper uit Wateringen stond al bij voorbaat vast. Toch was de ploeg van trainers Ron Carli / Tmi Kolmus niet van plan om zich eenvoudig en zonder al te veel weerstand naar de slachtbank te laten leiden. VELO had vanaf het begin een groot veldoverwicht, maar het duurde toch bijna een half uur voordat zij erin slaagden om een eerste bres te slaan in de Maassluise defensie. Het was de behendige spits Ferhat Sonmez, die met een man in zijn rug toch uit de draai nog het juiste gaatje wist te vinden: 0-1.

Nadat de gasten uit Wateringen nog een aantal goede kansen misten, wisten zij voor de pauze de score te verdubbelen. Lars van der Krogt zorgde voor een 0-2 ruststand. Na de pauze schakelde VELO een tandje bij en verliet M.S.V.'71 steeds meer de compacte stellingen. Binnen 13 minuten was het 0-6 door twee doelpunten van Mick van Elswijk en twee treffers van aanvoerder Joery Verbeek.

Daarna geloofde de titelkandidaat het wel en schakelde een versnelling terug. Door doelpunten van Mick van Elswijk en Thom van Hagen werd het uiteindelijk 0-8. Daarmee was het lot van degradatie voor M.S.V.'71 bezegeld.

Gerelateerd