MVC Heren 1 schiet tekort

• 04-04-2023

MVC Heren 1 Jeroen scoort met aanval. (Foto: PR)

MAASSLUIS - Het is MVC heren niet gelukt om uit de onderste regionen te komen van de 3e klasse. Afgelopen zaterdag speelde zij tegen Switch in Zwijndrecht. Daar konden ze nog één punt mee naar huis nemen. Voor de 'oude mannen' is deze klasse toch een beetje te zwaar. Er is inmiddels berusting bij de heren dat ze volgend seizoen in de 4e klasse gaan spelen.

De wil was er zeker. Met nog drie wedstrijden voor de boeg moest er minimaal 2 wedstrijden gewonnen worden om uit de degradatiezone te komen. Afgelopen zaterdag speelden de heren dus uit tegen Switch uit Zwijndrecht. De heren roken hier kansen, want we kenden het team inmiddels. In de 1e set ging het lang gelijk op. MVC bood een goede weerstand en wist vaak op ludieke manier te scoren. Switch had moeite met ons. Zij dachten ons even te pakken maar MVC gaf zich niet zomaar gewonnen. Echter op een gegeven moment kwam de pass niet goed aan en werd MVC zeer slordig. Met een goed servicebeurt maakte Switch de set af. 25-14. MVC wilde zich niet laten kennen. Met twee wissels in de 2e set, hadden de heren een beter vlok en een sterkere aanval. Dat was duidelijk te merken. Mooie aanvallen van Jeroen en Johan alsmede een goed blok van Marcel en Rene zorgde dat de aanval van Switch meermalen werd gepareerd. Ook een goede en degelijke service zorgde ervoor dat Switch niets in te brengen had en was deze set voor MVC. 23-25. Blijdschap bij de oude mannen. Maar dat was van korte duur. Voor je het wist was de set voorbij. 25-13. Toch wilde MVC de moed niet opgeven en ging in de 4e set de hoofden omhoog en de strijd aangebonden. Wederom ging het gelijk op. Doch bij een setstand van 12-10 schoot Switch door. MVC wist nog 14 punten te behalen maar Switch trok deze set naar zich toe. 25-14

Eén punt verdient maar dit is te weinig om uit de degradatiezone te komen. Voor de heren betekent het dat ze met nog twee wedstrijden te gaan, volgend jaar in de 4e klasse zullen uitkomen. Echter voor het team is dit geen enkel probleem. Het is al lovenswaardig dat een team waar de helft van de heren boven de 60 jaar is nog in deze klasse speelt. Ook deze wedstrijd werd er weer lekker gespeeld en er is veel lof van de tegenstander maar de mannen komen net even een stukje tekort en kunnen het niet meer afmaken. Daarom kijken de heren uit naar het nieuwe seizoen om op hun eigen niveau te kunnen spelen.