MVC Heren doen goede zaken!

• 25-10-2022

Move4U kan aanval van MVC pareren (Foto: PR)

MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag speelde de herensectie thuis in de wethouder Smithal. De oude mannen van heren 1 haalden 5 punten binnen door een 4-0 overwinning tegen een zwak Fusion uit Rotterdam. Voor heren 2 was het een stuk spannender. Zij speelden de streekderby tegen Move4U heren5 voor de 1e en 2e plek in de poule. Ondanks verlies konden de mannen de koppositie blijven behouden en gaan ze voor kampioenschap.

MVC Heren 1 heeft dit seizoen wel punten gepakt maar konden na 3 wedstrijden nog geen overwinning vieren. Deze zaterdag waren er genoeg kansen tegen het al zwak spelende Fusion uit Rotterdam. Fusion was met 12 spelers naar Maassluis gekomen om te proberen een puntje mee naar huis te nemen. In de 1e set was al duidelijk dat de oude mannen geen moeite hadden met Fusion. Het ging nog een beetje gelijk op maar al gauw liep MVC uit en werd de set gewonnen met 25-16. De volgende sets werden met gemak door de heren gewonnen. Dit kwam mede door het vele wisselen van spelers in het Fusion veld waardoor men elke keer aan elkaar moesten wennen en sommige spelers zelfs de spelregels niet helemaal kenden. Een verdiende maar noodzakelijke overwinning voor het vlaggenschip van MVC omdat men de plek in de 3e klasse wil behouden. Aanstaande zaterdag speelt MVC uit tegen Switch89 uit Zwijndrecht voor de 3e en 4e plaats.

MVC Heren 2 vecht voor koppositie in de 4e klasse

Heren 2 gaat lekker. Met drie overwinningen op rij staat het team 1e in de poule. De heren gaan voor het kampioenschap en afgelopen zaterdag was de streekderby tegen de nummer 2 in de poule Move4U H5 uit Vlaardingen. Het was een spannende wedstrijd. De heren hadden geen wissel en moesten het met 6 man doen. Gelukkig was de coach Petra aanwezig de spanning uit die jonge team een beetje weg kon halen. In de 1e set ging het gelijk op. Ook Move4U wilde winnen van de concurrent. Bij de stand van 22-22 maakte MVC iets te veel fouten en verloor met 22-25. Dit was te merken in de 2e set. MVC liep meteen tegen een achterstand aan, maar met een time out en een donderpreek van de coach, kwam MVC terug en had Move4U niets meer in te brengen. 25-17. In de 3e set ging het gelijk op maar MVC had de smaak te pakken. Mooie aanvallen en blocks van Tim en Tijn zorgde dat de mannen ook deze set naar zich toe trokken. 25-21. In de 4e set rommelde het veel te veel. De spanning bij MVC liep op. Te veel fouten en Move4U rook een setwinst. Dat gebeurde ook. 22-25. De 5e set moest uitsluitsel geven. MVC was door het verlies van de 4e set een beetje de weg kwijt geraakt. De pass kwam niet aan en er kon niet meer worden gescoord. Helaas moest deze set aan Move4U worden gegeven. 10-15. MVC heeft wel de koppositie gehouden maar Move4U is op één punt genaderd. Belangrijk voor de heren is dat ze donderdag tegen Erasmus Volley de volle winst pakken. Maar donderdagavond laat uit spelen is altijd lastig. Wij wensen de heren veel succes.