MVC zoekt volleyballers!

07-05-2019 Sport Redactie

Foto: Peter Koenis

MAASSLUIS - Het zaalseizoen is nagenoeg afgelopen en voor de club is het tijd om de balans op te maken en vooruit te kijken naar het nieuwe Seizoen. Door het opzeggen van diverse leden dreigt het voortbestaan van MVC op het spel te staan. Zowel bij de dames als bij de heren is er een ernstig tekort aan leden. Hoog tijd om alarm te slaan.

Het bestuur dacht begin dit jaar dat het goed zou komen maar met het vertrek van een aantal dames en heren zou het haast zo zijn dat er geen damesteam meer is en nog maar 1 herenteam. Er is nog een groepje recreanten en zelfs die kunnen nog wat spelers gebruiken. Eeuwig zonde volgens voorzitter Ron van Straaten en secretaris Linda Fenne. Het moet toch mogelijk zijn om te kunnen blijven volleyballen in Maassluis en voor deze leuke sport niet uit moeten wijken naar Vlaardingen of het Westland.

Door het bestuur en een aantal leden is er nagedacht over het voortbestaan van MVC. Ook is er contact gelegd met naburige volleybalclubs voor een samenwerking. . “het is vijf voor twaalf” aldus de voorzitter, maar we gaan er alles aan doen om te kunnen blijven volleyballen in Maassluis. Na de vakantie willen we toch starten met 2 herenteams in de 3e klasse. MVC is specifiek op zoek naar heren tussen de 18 en 30 jaar die het niveau van de 3e klasse aankunnen. Wat ouder mag ook maar gezien de teamsamenstelling zou een jongere generatie zeer welkom zijn.

De dames zullen gaan spelen in de 2e klasse maar ook voor hen is het belangrijk dat er versterking komt. Twee tot drie dames bij dit talentvolle jonge team zou zeer welkom zijn aldus Fenne. De dames zijn ambitieus en hebben zelfs aangegeven dat ze twee keer in de week willen gaan trainen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om recreatief te volleyballen. 1x in de week lekker ontspannen. Zowel de voorzitter als de wedstrijdcoordinator hopen vurig op het voortbestaan van MVC. 4 heren en 3 dames er bij en we kunnen weer volwaardig volleyballen.

MVC trainen gewoonlijk op de woensdagavond in de Wethouder Smithal van 19:30 uur tot 22:30 uur. Vanaf komend seizoen wordt er ook getraind op de maandagavond. Dit geld voor de Jonge heren en de dames. De wedstrijden zijn thuis op zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur.

Open trainingen

Op woensdag 22 en 29 mei zijn er open trainingen. Je kan dan meteen kennismaken met de club en kijken of het volleybalspel wat voor je is. Bij deze is iedereen uitgenodigd om eens langs te komen. Ook als je alleen maar recreatief wil volleyballen. Vanaf 20:00 uur is de zaal open en kan je meedoen.

Meer MVC

Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl. Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of met Patricia Pols 06-28087878 (recreanten). Email: bestuur@mvcmaassluis.nl.Gerelateerd