Excelsior Maassluis naar finale Voetbal Rijnmond Cup

07-06-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Het (lange) seizoen is voor Excelsior Maassluis nog niet voorbij. Een eenvoudige overwinning op Rijsoord, in de halve finale van de Voetbal Rijnmond Cup, betekent dat de Tricolores het seizoen met nog een paar weken verlengen. Op zaterdag 16 juni speelt Excelsior Maassluis de finale tegen Smitshoek.

Excelsior kende weinig moeite met de ploeg die afgelopen zaterdag degradeerde uit de Hoofdklasse. Wel moet gezegd worden dat Excelsior het zichzelf af en toe knap lastig maakte. Door een veel te laag baltempo te hanteren kwam de thuisploeg in de beginfase nauwelijks in de problemen.

Het was dan ook typerend dat Excelsior na een half uur spelen in de naam van Walter Bennett een fout in de opbouw van de ploeg uit Ridderkerk wist af te straffen (0-1). Toen Vincent van den Berg amper zes minuten later een op maat geleverde voorzet van Stephan Kruithof wist binnen te koppen leek de wedstrijd gespeeld.

Na rust mocht Rijsoord een kwartiertje hopen op de aansluitingstreffers maar het doelpunt viel aan de andere kant. Redouan Omar Ouali kwam goed naar de eerste paal waar aanvoerder Niels Redert precies de bal wist neer te leggen (0-3). Vervolgens ging het snel met de doelpuntenproductie. Eerst mocht invaller Milan van Ewijk zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maken en wist vlak voor tijd ook Daan Blij zijn doelpuntje mee te pakken.

Hierna was het ook meteen tijd en plaatste Excelsior Maassluis zich voor de finale die op zaterdag 16 juni om 16.00 uur op het terrein van Slikkerveer wordt gespeeld tegen Smitshoek.Gerelateerd