Nederlandse rolstoelhandballers bij ‘Aangepast Sporten MVS’

19-09-2018 Sport Redactie

Foto: Facebook Gerard van der Wees

MAASSLUIS – Tijdens de sportdag ‘Aangepast sporten MVS’ op zaterdag 15 september in de Olympiahal in Maassluis maakten mensen met een beperking kennis met sporten die in de regio worden aangeboden. Het bezoek van het Nederlandse team rolstoelhandballers maakte de dag extra bijzonder.

De enthousiaste deelnemers maakten kennis met handbal, judo, tennis, kickboksen, hockey en voetbal. De jong en oude deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben met elkaar gesport. Extra leuk was dat er rolstoelhandballers van het Nederlandse team aanwezig waren om samen met de deelnemers een potje te handballen.

Bewegen mogelijk maken voor iedereen

De sportdag werd officieel geopend door de sportwethouders van Maassluis (Gerard van der Wees), Vlaardingen (Bart Bikkers) en Schiedam (Fahid Minhas). De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen graag dat iedereen met een beperking de mogelijkheid krijgt om te bewegen. Samenwerking tussen lokale en regionale partijen is hierbij van groot belang.

Hulp bij zoektocht

Mensen met een beperking die hulp kunnen gebruiken bij de zoektocht naar een voor hen geschikte sport kunnen terecht bij de beweegcoach van Maassluis, Monica van Houwelingen (06-10744746).Gerelateerd