Olaf de Nie in aanloop naar NK goed van start

06-11-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – De Maassluise turner Olaf de Nie mocht afgelopen zaterdag in Alkmaar aantreden bij de voorronde van de Nederlandse kampioenschappen voor team turnen. Olaf turnt nu al weer anderhalf jaar bij O&O in Zwijndrecht en mocht meedoen met het team op niveau 6, dat is ook het niveau waar Olaf als junior 1 de komende twee jaar uit zal komen in de eerste divisie.

Het team van O&O bestaat uit jongens van verschillende leeftijden en Olaf is een van de jongste en mocht maar liefst op vijf toestellen uitkomen. Het team bestaat uit zes jongens en op elk toestel mogen maar vier jongens turnen en de drie beste scores tellen. De blijdschap bij Olaf was dan ook groot toen bleek dat zijn score bij elk toestel meetelde! Daaruit bleek maar weer dat hij niet voor niks in juni NL kampioen was geworden.

Mede door zijn goede resultaten heeft het team zich als eerste (gedeeld) geplaatst voor de finale. Saillant detail is dat de andere winnaar uit Den Haag (STHW) kwam, de club waar Olaf daarvoor trainde. De finale over twee weken in Nijmegen is dan ook extra spannend. In de finale mogen maar drie turners meedoen en tellen alle drie turners mee. Het is nog niet bekend of hij wederom op vijf toestellen mag meedoen. Vooralsnog heeft hij zijn visite kaartje afgegeven en moet hij de ‘opstelling’ afwachten.  Gerelateerd