Opnieuw winst voor Bequick Dames 1

28-05-2019 Sport Redactie

Pepijn ’t Hoen had kansen tegen Camiel Folmer.

MAASSLUIS - Dankzij de vijfde opeenvolgende zege in de Hoofdklasse voert Bequick dames 1 nog steeds de ranglijst aan, maar de concurrentie blijft in de nek hijgen. De laatste wedstrijd aanstaande zondag tegen directe concurrent DTB is bepalend of het team van Linda Gouka kampioen wordt en na één jaar Hoofdklasse meteen kan terugkeren naar de Eredivisie.

De voorsprong van Bequick op de beide achtervolgers (DTB en Volley) bedraagt slechts twee punten. Een gelijkspel tegen DTB is voldoende om de Delftenaren voor te blijven, maar in dat scenario zou Volley met een ruime overwinning op Oranje TC en een beter onderling resultaat tegen Bequick er als derde met ‘het been’ vandoor kunnen gaan. Alleen bij een 5-1 overwinning is het kampioenschap zeker.

In Halsteren wonnen Kim Everaars, Linda Gouka en Felice van Veen hun single met duidelijke cijfers, maar was het ditmaal Eline Husslage die veel moeite had met Genora Piepenbroek. Na verlies van de eerste set met een tiebreak kon de Rijswijkse het tij in de tweede set niet keren (4-6). Omdat ook nog een dubbel werd ingeleverd, werd het slechts 4-2 voor Bequick. Door een 5-1 overwinning op Zoetermeer liep Volley een puntje in. DTB profiteerde niet, want kwam zelf ook niet verder dan een 4-2 overwinning bij De Schelde. De kampioenswedstrijd tegen DTB is a.s. zondag om 10.00 uur op het sportpark aan de Maria Rutgersstraat.

Zaterdag mixed 1

Mixed 1 leed afgelopen zaterdag haar tweede nederlaag in de Topklasse. Smash Boz uit Bergen op Zoom was met 4-1 te sterk. Door dit resultaat is Dash’35 gelijk gekomen met Bequick. Beide teams voeren de ranglijst aan met 17 punten, maar worden op de voet gevolgd door 4 teams met slechts één puntje minder. In theorie kunnen nog 7 teams geloven in een kampioenschap a.s. zaterdag.

Tegen Smash Boz viel afgelopen zaterdag de nederlaag te groot uit. Linda Gouka was in minder goede doen tegen Frederique van der Velde en verloor de derde set met 4-6. Ook Pepijn ’t Hoen had kansen tegen Camiel Folmer. Na verlies van de eerste set met 5-7, kwam de Schiedammer sterk terug in de tweede (6-0). Helaas kon hij deze opleving niet doorzetten in de derde set (5-7). In de dubbels wordt bij een gelijke stand in sets geen derde set meer gespeeld, maar een wedstrijdtiebreak. Zowel bij de damesdubbel als het gemengd dubbel viel het kwartje niet naar de kant van Bequick. In de herendubbel was er geen wedstrijdtiebreak nodig. Steven van Hoorn en Pepijn ’t Hoen wonnen die overtuigend met tweemaal 6-2. A.s. zaterdag speelt Mixed 1 haar kampioenswedstrijd thuis tegen TOC uit Capelle. Aanvang 13.30 uur.Gerelateerd