Overtuigende start competitie van M.S.V.'71 tegen SV Houtwijk

23-09-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - M.S.V.'71 is de competitie in de 4e klasse uitstekend begonnen. In eigen huis werd het sterk geachte SV Houtwijk met een 4-1 nederlaag terug naar Den Haag gestuurd. Bij M.S.V.'71 waren Jack van der Vlugt en Jordi Floors beiden met 2 treffers belangrijk.

De ploeg van nieuwe trainer Harry van Kapel kwam uitstekend uit de startblokken. Aanvoerder Jeremy van Loenen speelde als valse spits, die bij balverlies als extra middenvelder fungeerde. De 2 overgebleven aanvallers, Jordi Floors en Jack van der Vlugt moesten via de omschakeling hun snelheid benutten en op die manier gevaarlijk worden. Dat lukte uitstekend. Vooral ook omdat het centrale verdedigingsduo van SV Houtwijk nogal traag was.

Daardoor kon het gebeuren dat M.S.V.'71 via prima voetbal in het eerste bedrijf heel eenvoudig uitliep naar een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jack van der Vlugt en Jordi Floors. Eerstgenoemde schudde na 18 minuten bekwaam verdediger Bertus Flaman van zich af en rondde daarna beheerst af. De tweede Maassluise treffer  was 3 minuten later  een in tikker, nadat doelman Mitchel Kessel een schot van Joey Frerichs had gepareerd (2-0). Achterin gaf M.S.V.'71 praktisch niets weg. De verdediging met het ijzersterke centrum (Paul Dorsman en Danny Suisse) en de 2 nuttige vleugelverdedigers (Sven Schipper en Bryan Vermeulen) sloot als een bus.

Na rust was er aanvankelijk wat meer balans in de wedstrijd. Bij M.S.V.'71 was er sprake van enige verslapping terwijl de bezoekers wat meer van zich afbeten. Maar na een kwartier pakten de mannen van Kapel de draad weer op en liepen uit naar 4-0. Ook nu waren Jack van der Vlugt en Jordi Floor succesvol.

Vijf minuten voor tijd leek M.S.V.'71  via een vloeiend lopende aanval tussen Jack van der Vlugt en Rick de Jonge nog op 5-0 te komen ,maar doelman Kessels wist met een flitsende reactie de inzet van de Jonge te pareren, In de allerlaatste minuut kon SV Houtwijk nog wat terugdoen. De bezoekers kregen een cadeautje van scheidsrechter Cornelis Rueck in de vorm van een strafschop. Roëll Brute schoot de elfmetertrap onberispelijk binnen. (4-1).

 Gerelateerd