Podiumplek voor karttalent Rocco de Heer

Sport

• Redactie
  • 28-08-2018
  • Sport
MAASSLUIS – Rocco de Heer, een jong karttalent uit Maassluis, reed zondag 26 augustus de vierde race in het Belgisch-Nederlandse GK4 kartkampioenschap. De Heer eindigde na drie races op de derde plek in het dag klassement en heeft daarmee zijn eerste podiumplek te pakken van dit seizoen in deze nieuwe en zware klasse.

Na een zeer sterk debuutseizoen dat Rocco afsloot als vice-kampioen in de Formula Honda 9pk klasse, rijdt hij nu in de IAME X30 Cadet 15pk klasse. De vierde race in het kartkampioenschap werd gehouden op het TT junior track, een nieuwe kartbaan die bij het bekende TT-circuit in Assen hoort.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag kreeg Rocco al snel het goede gevoel te pakken bij deze baan. Samen met zijn coach en monteur Rob Knecht van SignMind Racing was hij in staat om een goede set-up te vinden. Op de dag van de laatste trainingen en de kwalificatie op zaterdag, was er sprake van zeer wisselvallige weersomstandigheden. Vlak voor de kwalificatie van Rocco was het duidelijk dat het waarschijnlijk tijdens de kwalificatie al hard zou gaan regenen. Snel werden de eerste rondetijden op een nog droge baan gezet en Rocco wist een vierde tijd te rijden, dat werd het uitgangspunt voor de races op zondag.

Op zondag, racedag, werden drie races gereden. De eerste race was meteen spannend. Als 4e gestart reed Rocco lange tijd op een derde plek, maar uiteindelijk werd hij toch nog een keer ingehaald en kwam als vierde over de finish. De tweede race was al even spannend: weer als vierde gestart wist Rocco snel al de tweede plek te bemachtigen. Uiteindelijk eindigde hij deze race op de derde plek, de hele tijd in gevecht met de uiteindelijke nummer vier. De derde race startte Rocco op de derde plek, maar wist die positie jammer genoeg niet vast te houden en eindigde deze race uiteindelijk als vierde, de hele race in gevecht met 3 andere rijders.

De gecombineerde resultaten van de drie superspannende races bepaalden de einduitslag, met als gevolg dat Rocco uiteindelijk op de derde plek in het dag klassement eindigde en daarmee is zijn eerste podiumplek van dit seizoen in deze nieuwe en zware klasse een feit! De racebanden voor deze race waren gesponsord door IJsmaker Jeroen met de opbrengst van de verkoop van de speciale smaak Rocco’s race-ijs in juni van dit jaar. Veel Maassluizers hebben mede hierdoor een bijdrage aan dit goede resultaat geleverd.

De andere races van dit seizoen zijn op 7 oktober in Spa-Francorchamps (België) en het seizoen 2018 wordt afgesloten op 11 november in Genk (België). Verdere informatie over Rocco en het GK4 kartkampioenschap vindt u ook op zijn website: www.roccodeheer.com.