Poortman wordt achtste op EK

23-07-2019 Sport Jos Hemme

Foto: Paravolley Europe

MAASSLUIS/BOEDAPEST - Zitvolleyballer Tom Poortman uit Maassluis is met het Nederlands team achtste geworden op het EK in Boedapest. De volleyballer uit Maassluis kijkt met een goed gevoel terug op het toernooi, de achtste plek was namelijk boven verwachting. Dankzij de achtste plek, Oranje verloor in de kwartfinale, is Poortman ook al zeker van deelname aan het EK van 2021.

In de kwartfinale van het EK verloor Nederland met 3-0 van Duitsland, daardoor ging Poortman met zijn teamgenoten strijden om plek 5 tot en met 8. Dat leverde geen succes meer op voor de Zitvolleyballers, ze hadden duidelijk gepiekt in de poulefase met het behalen van de kwartfinale. Dat was ver boven verwachting, want Poortman speelt op een nieuwe positie en dat geldt voor meer van zijn ploeggenoten. 

Oranje bouwt aan een team voor de toekomst en verraste In Boedapest met de achtste plek. Mooi bijkomend voordeel: dankzij die plek mag Poortman ook in 2021 naar het EK zitvolleybal. In de strijd om plek 7 en 8, de laatste wedstrijd op het EK, verloor Poortman van Letland. Nu kan hij van een vakantie gaan genieten. Gerelateerd