Praat mee over toekomst sport en bewegen in Maassluis

14-11-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - Sport- en beweegaanbieders, het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden gaan maandagavond 25 november, samen met de gemeente, in gesprek over de toekomst van sport en bewegen in Maassluis.

De bijeenkomst bij het Lentiz Reviuslyceum aan Reviusplein 8 in Maassluis is het startpunt om te komen tot het Maassluis Sportakkoord en een nieuwe sportnota. Samen met een onafhankelijk sportformateur en de lokale sport- en beweegwereld wil de gemeente Maassluis de komende maanden komen tot één concreet plan.

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Maassluis met plezier kan sporten en bewegen? Hoe zorgen we ervoor dat verenigingen vitaal zijn en blijven? Hoe kunnen sportaccommodaties multifunctioneel ingezet worden? Welke kansen liggen er voor samenwerking? Hoe kan sport bijdragen aan allerlei maatschappelijke uitdagingen in de stad? Dit zijn zomaar wat vragen die aan bod komen tijdens de inspirerende en interactieve startbijeenkomst.

Programma
De gespreksavond start maandag 25 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) met een interview met wethouder Gerard van der Wees en het voorstellen van sportformateur Steef van den Boom. Na een uitleg over de opzet van het sportakkoord, kan iedereen meepraten om te komen tot eerste ideeën, kansen en uitdagingen. De startbijeenkomst duurt tot 21.30 uur.

Aanmelden
De gemeente wil met zoveel mogelijk organisaties en belangstellenden in gesprek en is benieuwd welke ideeën er zijn om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht te vergroten. Wie wil meedenken is van harte welkom en kan zich tot 21 november aanmelden door een e-mail te sturen naar: e.de.jong@maassluis.nl. Vermeld daarin uw naam, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. U kunt meerdere personen (liefst met telefoonnummer en e-mailadres) aanmelden in één e-mail. Ook als u niet aanwezig kunt zijn op 25 november 2019 maar wel op de hoogte wilt blijven van het opstellen van het Maassluis Sportakkoord, kunt u dit aangeven.Gerelateerd