Sport

• Redactie
  • 20-08-2017
  • Sport

Op aangeven van Said ait Rian schiet Dave van Deursen de 2-1 simpel binnen. (Foto: M.S.V.'71)

MAASSLUIS - De selectie van M.S.V. '71 presteerde in eigen huis zaterdag 19 augustus uitstekend in twee oefenduels. Eerst speelde het tweede elftal gelijk (3-3) tegen het sterke Smitshoek-2. Daarna won het eerste elftal met 6-2 van vierde klasser Hercules. Christian van der Pol maakte in deze wedstrijd vier doelpunten.

Trainer Wilco Wapenaar koos ervoor om deze middag alle nieuwelingen in het tweede elftal te laten spelen, terwijl de vertrouwde gezichten het eerste elftal vormden.

M.S.V.'71-2 - Smitshoek-2
Het tweede elftal moest het opnemen tegen het sterke tweede elftal van Smitshoek. Binnen tien minuten keek M.S.V.'71 al tegen een 0-2 achterstand aan door twee gemakkelijk weggegeven doelpunten. Daarna herstelde de thuisclub zich en kwam via Hamza el Azzouti op 1-2. Die opgaande lijn werd in het tweede bedrijf voortgezet, wat resulteerde in een 3-2 voorsprong door doelpunten van Jack van der Vlugt en Judrick Martis. In de slotminuut kwam Smitshoek nog langszij (3-3).

M.S.V.'71-1 - Hercules-1
Daarna was het de beurt aan het eerste elftal dat het op moest nemen tegen vierde klasser Hercules uit Den Haag. In de eerste helft speelde de formatie van Wilco Wapenaar niet best en had nogal wat moeite met Hercules, dat een aantal snelle en zeer balvaardige spelers in de gelederen had. Rik Carli speelde goed en haalde wel een dikke voldoende bij de thuisclub.

Tegen de verhouding in kwam M.S.V.'71 toch op voorsprong door een doelpunt van Christian van der Pol op aangeven van Joey Frerichs (1-0). Op slag van rust kwamen de bezoekers dik verdiend op gelijke hoogte door een uitstekend afstandschot. (1-1).

Tweede helft
In het tweede bedrijf raakte Brahim el Bousikhani na een minuut of tien de paal. De rebound was voor Said ait Rian,die de goed spelende en hard werkende Dave van Deursen in de gelegenheid stelde om zijn ploeg op voorsprong te zetten (2-1).

Een paar minuten later was Said ait Rian veel sneller dan zijn tegenstander en schoot fraai in de verre hoek de 3-1 binnen. Het betekende de genadeklap voor de mannen uit Den Haag. De honger van de in de tweede helft goed spelende thuisclub was nog niet gestild. Want amper vijf minuten na de 3-1 was het opnieuw raak. Dave van Deursen maakte zich knap vrij en behield het overzicht. Hij bood Christian van der Pol een niet te missen kans en dat deed de spits dan ook niet. (4-1).

Even later leek van der Pol zijn derde treffer aan te gaan tekenen, maar hij werd binnen de zestien tot staan gebracht. De strafschop van Said ait Rian werd door de Hercules doelman gestopt. Niettemin kwam de 5-1 er toch. Het was Christian van der Pol , die via een individuele actie zijn derde treffer binnenschoot. (5-1).

Uit het niets strafte Hercules tien minuten voor tijd een onachtzaamheid in de M.S.V.'71 defensie af.(5-2). Het slotakkoord was toch weer voor de thuisploeg, toen Christian van der Pol vlak voor tijd met een simpele binnentikker de 6-2 eindstand op het bord schoot.