Sport

• Redactie
  • 26-09-2018
  • Sport
MAASSLUIS - Voetbalclub Excelsior Maassluis is uitgeschakeld in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Op eigen terrein verloren de Maassluizers woensdagavond met 0-4 van landskampioen PSV. Voor het uitverkochte duel werden 3.200 kaarten verkocht.

Een bijzonder evenement op sportpark Dijkpolder, de thuisbasis van Excelsior Maassluis. Een twee verdiepingen tellende stellage staat langs de middellijn opgebouwd. Daar staan een deel van de camera’s van Fox opgesteld om de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en landskampioen PSV live uit te zenden. Met 3.200 supporters is het sportpark volgepakt en dat is goed te merken. De PSV-supporters in het uitvak laten zich gedurende de wedstrijd flink horen en bij de aankomst van de spelers daalt het toiletpapier op het doel van PSV neer. Het leek bijna te passen bij de kilo’s confetti die in de lucht geschoten werden. Alles werd uit de kast gehaald om een unieke bekersfeer te creëren.

Het leek in de eerste minuut spannend te worden toen Excelsior Maassluis dichtbij een doelpunt zat. Helaas zeilde het schot van Marouane Afaker over het doel. PSV, dat speelde met het tweede elftal, had vijftien minuten nodig voor de openingstreffer. Met het eerste doelpunt leven ook de PSV-supporters weer op die voor deze gelegenheid een drummer hebben meegenomen. Vlak voor de rust verdubbelde PSV’er Trent Sainsbury de voorsprong.

In de tweede helft probeerde PSV het tempo op te schroeven maar had twintig minuten nodig alvorens Ramon Lundqvist de score naar 0-3 wist te brengen. Vijf minuten bracht een vrije trap, die simpel naar binnen werd gekopt door Nicolas Isimat-Mirin, de eindstand op 0-4.

Aan het verzoek om je na het fluitsignaal niet op het veld te begeven, werd door een aantal supporters geen gehoor gegeven. Het verlies van de thuisploeg leek de sfeer niet te bedrukken en fanatiek werd er gejaagd op handtekeningen van de PSV-spelers.