Rijnsburgse Boys en Excelsior spelen gelijk

• 02-09-2018
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft aan de uitwedstrijd met Rijnsburgse Boys één punt overgehouden. In deze wedstrijd was de eindstand al na 30 minuten bereikt maar bleef het tot de laatste seconde spannend. Ondanks drie grote kansen in de blessuretijd voor de Tricolores bleef het bij 2-2.

Al binnen tien minuten keek Excelsior Maassluis tegen een achterstand aan. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Marouane Afaker werd na een steekpass van Assad el Harti binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en Daan Blij benutte de toegewezen penalty feilloos (1-1).

Waar Excelsior Maassluis weer snel op gelijke hoogte wist te komen gaf het net zo snel de gelijkmaker weer uithanden. Robin van der Ende maakte een overtreding op Jeffrey Jongeneelen en arbiter Van der Laan gaf voor de tweede maal een strafschop. Aanvoerder Wesley Goeman stuurde vervolgens Jean-Paul van Leeuwen de verkeerde hoek in: 2-1.

Nog voor rust was de gelijkmaker al weer een feit. Kevin Dercks vond via een goede actie op de achterlijn de vrijstaande Daan Blij. De aanvallende middenvelder maakte zijn tweede van de middag.

In de tweede helft bleef het een open wedstrijd en konden de 1150 toeschouwers maar lastig inschatten wie er als winnaar uit het strijdtoneel zou komen. Excelsior Maassluis was diverse keren dichtbij de voorsprong maar kon telkens niet de trekker overtuigend overhalen. Zo ook in de blessuretijd waarbij invallers Reilly Bakboord, Niels Redert en Vincent van den Berg dichtbij de winnende treffer waren.

Het bleef echter bij 2-2 waardoor Excelsior Maassluis nu vier punten uit twee wedstrijden heeft. Komende zaterdag speelt Excelsior om 14.30 uur tegen IJsselmeervogels.