Categorieën

Service

Rocco de Heer gehuldigd als vice-kartkampioen

Rocco de Heer gehuldigd als vice-kartkampioen
Sport

Rocco de Heer gehuldigd als vice-kartkampioen

  • Redactie
  • 03-01-2018
  • Sport
Rocco de Heer gehuldigd als vice-kartkampioen
MAASSLUIS - Eind december vond de afsluitende ceremonie plaats van het GK4 kartkampioenschap 2017 bij Hezemans karting in Eindhoven. Rocco de Heer, het 13-jarige karttalent uit Maassluis, ontving hier uit handen van de organisatie zijn beker voor de tweede plaats in het overall eindklassement. Rocco reed in 2017 in de GK4 kartklasse waarin hij uitkwam in de Formula Honda 9 Pk klasse voor het De Feyter Karting team (DFK) uit Antwerpen.

Het afgelopen seizoen was voor Rocco de Heer zijn debuutjaar in de sterke GK4-kartklasse waarin coureurs uit voornamelijk Nederland en Belgie meedoen. Het seizoen bestond uit 6 wedstrijden die tussen maart en november werden verreden op grote outdoor kartbanen in Nederland, Belgie en Duitsland. Rocco begon het seizoen meteen sterk door als derde te finishen op het kartcircuit van Mariembourg in Belgie. Daarna volgden onder andere een eerste plek in Emmen, een derde plek in Kerpen (Duitsland) en een tweede plek in Spa-Francorchamps (Belgie).

Tijdens de grote afsluitende prijsuitreiking stond Rocco trots op de tweede plek van het eindpodium van zijn klasse. Dit was de afsluiting van een uitzonderlijk goed debuutjaar, waarin hij ook tijdens het seizoen nog veel progressie heeft geboekt, samen met zijn coach en mechanic Jeroen Buurman uit Enkhuizen.

In het volgende seizoen maakt Rocco dan ook de overstap naar een snellere raceklasse. In 2018 komt Rocco uit in de GK4 IAME X30 Cadet klasse. Dit is een klasse waarin wordt gereden met IAME X30 2-takt motoren van 15 Pk. Rocco heeft inmiddels al een aantal trainingen, in onder andere Genk (Belgie) en Berchem, met zijn nieuwe kart achter de rug en de eerste resultaten zijn veelbelovend. In Genk reed hij al tijden die vergelijkbaar waren met de beste tijden van de GK4-race die in 2017 op dit circuit in deze klasse werden gereden.

 Voor de komende maanden staan meer trainingen op de agenda en mogelijk al een eerste race, voorafgaand aan het GK4 seizoen 2018. De eerste race in het reguliere GK4 seizoen is op 8 april aanstaande in Mariembourg (Belgie). De andere races zijn op 6 mei in Emmen, op 29 juli in Genk (Belgie), op 26 augustus in Assen op de nieuwe kartbaan bij het TT-circuit, op 7 oktober in Spa-Francorchamps (Belgie) en het seizoen 2018 wordt afgesloten op 11 november in Genk (Belgie).

Alle info over het nieuwe seizoen is te vinden via de website roccodeheer.com.