Rocco de Heer tweede in GK4 kartkampioenschap

14-11-2017 Sport Redactie

Foto: Coen de Heer

MAASSLUIS - Na zes races te hebben gereden op kartbanen in België, Nederland en Duitsland heeft de Maassluise karter Rocco de Heer zijn sterke debuutjaar in de GK4 kartklasse als tweede in het overall eindklassement met 26 coureurs weten af te sluiten.

Afgelopen zaterdag, 11 november, reed de 13-jarige Rocco de Heer zijn zesde en laatste race in het GK4 outdoor kartkampioenschap op het internationale kartcircuit van Genk in België, de ‘thuisbaan’ van Max Verstappen. Door een verkeerde gok bij de afstelling van zijn kart eindigde hij deze race helaas niet op het podium maar hij had ruim voldoende voorsprong op de concurrentie om zijn tweede plaats in het eindklassement te behouden.

Rocco reed dit jaar in de GK4 kartklasse waarin hij uitkomt in de Formula Honda 9 pk klasse voor het De Feyter Karting team (DFK) uit Antwerpen. Van de zes races is Rocco bijna iedere race op het podium geëindigd.

Allersnelste trainingstijd
Zaterdag werd de laatste race verreden op het internationale kartcircuit in Genk (B). Het was een nat weekend dus het hele weekend was het zoeken naar een goede race-setup voor de grande finale. Samen met mechanic Jeroen Buurman lukte het om de perfecte setup te vinden. In de laatste training voorafgaand aan de race had Rocco de allersnelste trainingstijd neer weten te zetten.

Afstelling
Vlak voor de race begon het weer op te klaren en besloot het team de goede regenrace setup toch aan te passen naar een setup voor een droge baan. Helaas pakte die strategie slecht uit omdat het tijdens de race niet droog werd en het zelfs weer ging regenen. Het was niet haalbaar om de afstelling tijdens een pitstop te wijzigen. Rocco had hierdoor de hele race grote moeite om de grip te vinden die hij met zijn originele regensetup juist wel had. Het was eigenlijk een onmogelijke opgave en Rocco eindigde de race dan ook op een 11e plek, terwijl hij had kunnen strijden om de eerste plek.

Prijsuitreiking
Op 17 december aanstaande is de prijsuitreiking waar Rocco zijn beker voor de tweede plek in het eindklassement in ontvangst zal nemen bij Hezemans karting in Eindhoven. Nu worden de bakens verzet naar volgend jaar en moet Rocco besluiten hoe en in welke klasse hij het kartseizoen 2018 gaat inzetten.

Gerelateerd