Roparun afgelast

16-03-2020 Sport Redactie

REGIO/ROTTERDAM - De Roparun gaat dit jaar niet door. De organisatie van de lange afstandsloop tussen Parijs en Rotterdam en Hamburg en Rotterdam, maakt bekend vandaag 'de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing' genomen te hebben om de Roparun 2020 te schrappen.

,,Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van Covid-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving," zo schrijft de organisatie, gevestigd in Schiedam, in een kennisgeving.

Op kantoor en elders worden alle bijeenkomsten en vergaderingen voor teams, vrijwilligers, doorkomsten en andere betrokken partijen afgezegd. Het kantoor op Vijfsluizen ontvangt geen bezoekers. ,,Afspraken worden geannuleerd en het is niet mogelijk om producten te komen afhalen/lenen. Eventueel kunnen loten nog wel worden opgestuurd, stuur hiervoor een e-mail naar E: info@roparun.nl."

De medewerkers van het kantoor werken zo veel mogelijk vanuit huis; dit heeft uiteraard gevolgen voor de telefonische bereikbaarheid van de Roparun-organisatie. Directeur Wiljan Vloet: ,,We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten."

Stichting Roparun gaat natuurlijk wel onverdroten door met het ondersteunen van de verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker, zo stelt de organisatie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date