Selectie Excelsior Maassluis krijgt steeds meer vorm

31-05-2018 Sport Redactie

Foto: Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis is al druk bezig met het nieuwe seizoen. Assad el Harti (27) zal vanaf het nieuwe seizoen deel uitmaken van de hoofdmacht van Excelsior. De aanvaller komt over van zondag-hoofdklasser Leonidas waar hij dit seizoen 20 doelpunten scoorde. Ook zullen er wederom twee spelers vanuit de eigen jeugdopleiding doorstromen naar het eerste: Redouan Omar Ouali en Giovanni da Fonseca.

Excelsior Maassluis is erg blij met de komst van Assad el Harti. De in Gouda woonachtige aanvaller kwam in de jeugd uit voor Olympia en Alphense Boys. Na zijn terugkeer naar jeugdliefde Olympia, waar hij vier seizoenen in het eerste elftal speelde, maakte El Harti de overstap naar Nieuwerkerk waar hij na drie seizoenen vertrok om bij Leonidas te gaan spelen.

Na twee seizoenen Rotterdam zal er nu een nieuw avontuur beginnen voor El Harti bij Excelsior in de Tweede Divisie, bij de ploeg van de nieuwe trainer Dogan Corneille. 

Eigen jeugd
Redouan Omar Ouali (19) speelt al vanaf de F-pupillen bij Excelsior Maassluis en maakte onlangs in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg al zijn debuut in het eerste elftal. De technisch begaafde Omar Ouali stond bovendien de afgelopen twee wedstrijden tegen De Treffers en AFC zelfs in de basisopstelling van trainer Jeroen Rijsdijk.

Giovanni da Fonseca speelt vanaf de B-junioren bij Excelsior. In zijn tweede seizoen werd hij met de O19 kampioen onder leiding van trainer Ronald Ermes in de Derde Divisie. Afgelopen seizoen speelde de 19 jarige Da Fonseca in Jong Excelsior Maassluis waar hij zich prima heeft ontwikkeld. Als beloning maakte de verdedigende middenvelder al enkele keren deel uit van de wedstrijdselectie bij het eerste elftal.Gerelateerd