Categorieën

Service

Sportdag aangepast sporten succesvol

Sportdag aangepast sporten succesvol
Sport

Sportdag aangepast sporten succesvol

  • Redactie
  • 05-09-2017
  • Sport
Sportdag aangepast sporten succesvol

Fotografie: Peter Spek

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - De sportdag Aangepast sporten was een doorslaand succes. Het sportevenement, georganiseerd door Vlaardingen In Beweging en de stichtingen MEE en VTV, in samenwerking met de drie Waterweg gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in het sportcentrum Polderpoort, bood een ruim aanbod aan activiteiten voor mensen met een beperking, maar het vinden van de sportclubs die al actief zijn met sporten voor mensen met een beperking in deze regio, is nog niet zo eenvoudig.

Om die toegankelijkheid echter te verbeteren hebben de drie gemeenten de krachten gebundeld in een samenwerkingsovereenkomst onder de titel 'Grenzeloos Actief'. Het startsein werd door de wethouders Arnout Hoekstra(Vlaardingen), Kees Pleijsier(Maassluis) en Natalie Gouweleeuw en Patricia van Aken(Schiedam) gegeven.

Binnenkort zijn al de activiteiten van de sportclubs die actief zijn voor mensen met een beperking te vinden op de website www.unieksporten.nl. Op de sportdag in het Sportcentrum Polderpoort was er onder andere aandacht voor judo, karate, tennis, voetbal, atletiek, rolstoelhandbal, hockey, fietsen, ballet, dansen, rolstoelbasketbal en zwemmen. Terwijl ook veel informatie te vinden was bij de diverse stands in de sporthal.