Sterke seizoenstart voor Rocco de Heer in snellere kartklasse

19-02-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - Na een zeer sterk seizoen 2018 in de IAME X30 Cadetklasse van het GK4 kartkampioenschap maakt Rocco de Heer, het 14-jarige karttalent uit Maassluis, zich nu op voor het kartseizoen 2019. Rocco stapt over naar de snellere IAME X30 junior klasse. De motor is in de basis hetzelfde als waar hij vorig jaar mee reed maar met een andere carburateur, een andere toerenbegrenzer (max. 16.000 toeren in plaats van 14.000 toeren) en een grotere uitlaatrestrictor. Hierdoor levert de motor nu zo'n 24 Pk in plaats van 15 Pk. Hij gaat nog sneller, ongeveer 115 Km/u, en trekt nog sneller op.

Dit jaar komt Rocco uit in het IAME SERIES NETHERLANDS NK 2-takt. Dit is het officiële Nederlands kartkampioenschap en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse autosportbond KNAF. Het wedstrijdprogramma bestaat uit zes wedstrijden in vier raceweekends die worden verreden op kartbanen in Nederland en België. Als je in de top 3 over all eindigt krijg je een ticket voor het officiële IAME wereldkampioenschap. Daarnaast rijdt hij waarschijnlijk nog een aantal losse wedstrijden.

De 6 wedstrijden zijn: Wedstrijd 1 - 3 maart 2019 - Mariembourg (België), Wedstrijd 2 en 3 - 1/2 juni 2019 – Venray, Wedstrijd 4 - 21 juli - Genk (België), Wedstrijd 5 en 6 - 7/8 september – Emmen. Elk wedstrijdweekend bestaat uit 3 dagen. Een typisch raceweekend lijkt erg op dat van de Formule 1. Op vrijdag zijn er vrije trainingen, op zaterdag trainingen en de kwalificatie en op zondag worden er 3 wedstrijden gereden. De toegang is gratis.

Afgelopen zondag 17 februari reed Rocco als voorbereiding op het NK de Wintercup in Strijen in de juniorenklasse. Het was een zonovergoten dag met veel toeschouwers uit Maassluis en omstreken. In 2 spannende races in zeer een sterk bezet veld is Rocco op een mooie 4e plaats geëindigd, en kwam hij op nog geen 0,4 seconde afstand van de nummer 2 over de finishlijn.

Rocco nodigt iedereen van harte uit om te komen kijken naar zijn races. Alle informatie over het wedstrijdseizoen van Rocco vindt u op zijn website: roccodeheer.comGerelateerd